Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

eeePC900 och eeeVägen till sverige?

Nu när ASUS visat vart de vill ta eeePCn genom att lansera 900:an på CeBIT, med mer lagringsutrymme, större skärm och mer ram, så sticker det ännu mer i fingrarna. Den skandinaviska varianten av 701:an var sagd att släppas i mitten av april, men det verkar ha blivit försenat. Nu säger ASUS att 900:an skall släppas i Europa i mitten av april.
Är det någon som har bättre koll än jag och som vet vad som egentligen gäller? Vilka leverantörer kommer troligtvis att få in maskinerna? Vilka leverantörer har redan idag 701:orna till salu? I sverige? I europa? Någon som importerat och som kan ge lite feedback frånv art och hur det gick?
eftersom 701:an med skandinaviskt tangentbord verkar dröja kommer jag försöka slänga mig på en 900 såfort den blir tillgänglig. Ge mig tips på vart jag skall vända mig!

EDIT: information om 900:an:
http://eeesite.net/2008/03/video-of-eee-pc-900.html
http://www.eeeuser.com/2008/03/04/next-generation-asus-eee-pc-900/
http://www.umpcportal.com/products/product.php?id=182
Information om försenad skandinavisk 701:a:
http://www.eeeuser.com/2008/02/27/uncertain-furture-for-the-eee-pc-in-no...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

Det är ju inte helt omöjligt att de hoppar över att släppa 701:orna alls här i norr och bara släpper 900-serien.

 
Test.

Test.

hoths bild

Den fanns omnänd på Ubox http://www.ubox.se tidigare. Nu har de bytt namn och site till GnuBox http://www.gnubox.se du kan ju kolla där.

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

misiu_mps bild

http://www.expansys.se/p.aspx?i=158485
-
ca 3500 kr + 200kr leverans.
-
Expansys verkar vara ett brittiskt bolag med internationell verksamhet.
Svenskar hänvisas till en fransk postadress för kontakt.

joakims bild

Jag beställde en Asus EEE 701 13 feb. med planerad lev runt 25 feb men sedan blev det försenat till 3 mars och nu försenat igen till den 13 mars så man fäår väl se när den kommer.
sedan är det väldigt mycket strul att betala med kreditkort, dom vill inte bar ha kreditkorts nummer med de sista 3 siffrorna på baksidan utan även an kopia på en valfri faktura du fått (som inte är äldre än 1 månad) plus en fotostatkopia på körkort och sedan när det är godkänt så vill dom ha en fotostatkopia på själva kreditkortet mycket strul om du frågar mig.
eXpansys har ett callcenter i Frankrike (låter det som) precis som pixmania eller vad dom heter.
Så nu är det bara att vänta på att man förhoppningsvis får en eee så småningom.

rolandfranss bild

Jag har genom mitt företag förhandsbokat ett antal eeePC 14/2, men har ingen som helst aning om när de kan tänkas komma. Eller vilken modell.

nope "sudo rm -rf" doesn't med read manaul really fast...

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...

misiu_mps bild

Så en internetshopp som tydligen har "problem" med din beställning och du har antagligen inte hört talas om förut begärde en kopia av din identitetshandling och ditt kreditkort som du gav glatt bort (kanske via en vanlig email)?

Jag tror att det är t.o.m. ett brott mot avtalet med banken. Jag hade nog kontaktat banken så snart som möjligt och frågat om de känner till om den typen av förförande och ifall du inte ska spärra kortet.