Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: Enheter på skrivbordet (GNOME)

I GNOME kan jag välja att ansluta till nätverksenheter som FTP, SFTP och windowsenheter. När jag lagt till de enheter jag vill ha tillgång till fylls mitt skrivbord av massor av ikoner för dessa enheter. Jag tyckte det var irriterande.

Med hjälp av gconf-editor kunde jag välja att inaktivera visning av monterade enheter på skrivbordet. Inaktiverade det och enheterna försvann. Stoppade in ett USB-minne och ikonen för det kom aldrig fram. Visade sig att det jag inaktiverade var för _alla_ enheter, inte bara nätverksenheter. Så jag aktiverade igen och började fundera lite.

Jag provade att skapa en ny anslutning till en FTP-server och döpte den till .MINFTP (punkt i början). Ikonen för den kom inte upp på skrivbordet, men syntes i Nautilus. Tog borde "gamla" anslutningarna och skapade nya med punkt i början. De syns inte på skrivbordet men i Nautilus och om jag vill någon gång vill visa dem på skrivbordet trycker jag CTRL+H för att visa dem..

Kanske någon som irriterat sig på detta har glädje av det jag kom fram till..

Not: Ett enhetsnamn som börjar med en punkt anses vara en dold fil och därför visas den inte på skrivbordet.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Kunde du inte ha dragit ikonerna till papperskorgen?

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

Du kan inte flytta volymen "sunet" till papperskorgen. Om du vill avmontera volymen bör du använda "Avmontera volym" i högerklicksmenyn för volymen.
.
Det handlar alltså inte om vanliga ikoner, utan de ikoner du får när du i Nautilus går in under Arkiv och väljer Anslut till server..

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .