Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Extraversion av coLinux-Exton :: Kör Gentoo direkt från ditt Windows XP/Vista skrivbord!

Jag har nu lagt ut en "extraversion" av coLinux-Exton med det eminenta linuxsystemet Gentoo (istället för Debian). coLinux-Exton Gentoo DeLuxe på svenska innehåller bl a Xfce 4.4.2, Gimp 2.4.5 (senaste), AbiWord 2.4.6, Samba och GNU Emacs. Alla program i coLinux-Exton Gentoo DeLuxe är installerade från källa/source (så som man gör i Gentoo). Installationerna av programmen i coLinux tog ca ett dygn i anspråk. Passa nu på att testa Gentoo i Windows! Allt du kan göra i ett normalt installerat gentoosystem kan du också göra i coLinux-Exton Gentoo DeLuxe. Allt är uppdaterat till senaste version per 080306.

Kernel 2.6.22 används, (liksom i coLinux-Exton Debian, som blev klar för hämtning 080302).

coLinux-Exton Gentoo DeLuxe hämtas gratis på LINUX.EXTON.NET.

Observera att de nya versionerna av coLinux-Exton är mycket enkla att installera. Du är garanterat igång med Debian/Gentoo inom 30 min efter nerladdningen.

Se HÄR en skärmdump av coLinux-Extons skrivbord när Gentoo körs med Xfce4 i Windows Vista. Läs mera HÄR.