Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Stillestånd

Har inte hänt så mycket mer på datorfronten. Kör med Avant Window Manager som standard nu. Det fungerar rätt ok. Finns ju en del irritationsmoment som att amsn-fönster inte visas i dockan, att tray-icons inte fungerar riktigt. Vore ju schyst om man kunde ersätta panelerna helt och hållet. Någon som vet om man kan ta bort samtliga paneler förresten? Det verkar ju inte gå att ta bort den sista panelen genom att högerklicka på den och välja Delete (gråmarkerat). Just nu är jag hur som helst beroende av den för Notification area. En ganska bra lösning egentligen, kan man ha lite mindre viktiga launchers på den panelen och sedan de viktigare på awn-dockan.
-
Kör med Tv-ut via HDMI-porten. Var inga som helst problem att få igång själva porten med nvidia-drivarna. Däremot vet jag inte riktigt vad som är den bästa lösningen för att köra tv-ut under X. Just nu har jag konfigurerat två separata X-skärmar. Att ha båda Compiz och AWN aktiverat tillsammans med tv-ut är väl att be om krångel, men det fungerar faktiskt förhållandevis bra. Compiz-inställningarna på den primära skärmen håller i sig även med tv-ut aktiverat. AWN kan försvinna men det är bara att starta om isf. För att slippa ha båda skärmarna aktiverade samtidigt så brukar jag logga ut och sedan in igen med HDMI-kabeln ansluten eller ej beroende på om jag ska titta på film eller inte. Xinerama och Twinview och allt vad det heter tycker jag inte fungerade riktigt.
-
Edit:
Tack vare Kristians förslag så ser scriptet annorlunda ut. En ganska viktig växel till unrar saknades förut, nämligen -inul som tar bort alla meddelanden från unrar. Var mest tur som gjorde att vlc kunde läsa av strömmen förut trots meddelanden som "UNRAR 3.70 beta 3 freeware Copyright (c) 1993-2007 Alexander Roshal" i början av strömmen och säkert meddelanden varje gång den byter rar-fil att packa upp Smile
Har även gjort ett litet script för att se på rar:ade filmer, xvid som dvdr, i vlc utan att behöva packa upp dom först:

#!/bin/bash
unrar p -inul "$1" | vlc -

Den packar helt enkelt upp filerna till stdout (unrar p -inul filnamn) och det pipe:ar jag till vlc som jag ber läsa från stdin (därav strecket, vlc -). Med växeln -inul fungerar det att i nautilus högerklicka på en rar-fil och köra med scriptet så börjar den spela filmen. Nu har jag inte sett igenom en hel film med detta ännu (edit: jo, nu har jag, se kommentarer för mer info), men jag har testat med båda vanliga xvids och dvdr, och det är båda ljud och bild Smile Det går att spola framåt i filmen, men inte hoppa av naturliga skäl. Sen verkar det vara lite beroende på om jag kör på en fil på interna eller externa hårddisken, verkar gå lite segt från den interna. Ser helt enkelt ut som att bildfrekvensen är lägre då. Coolt värre iaf!
-
Edit: Tror inte längre att det har med hårddiskan att göra utan vilken codec som används vid uppspelning. Av naturliga skäl får man en varning när man startar en xvid om att den verkar vara trasig och man får en fråga om man vill indexera om den, vilket man lika självklart inte kan göra eftersom man packar upp den allt eftersom. Tror det kan vara det som ställer till det lite. Kanske en kombination?

BilagaStorlek
Screenshot.png336.66 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

nikkes bild

kan man inte bara döda gnome-panel då?

pluns bild

Jo man är nästan där så man kan döda panelerna, jag har en "nödsnutt" kvar inkl gnome-main-menu, enkelt att ta bort men bökigt när det krashar.

- AWNs notification area är inte bra och det beror på GTKs sätt att hantera detta. Ett alternativ som AWNs utvecklare pulat med är Stalonetray.

- Gimmie är numera även porterat till AWN. (oklart om Gimmies utvecklare går vidare med ett samarbete)

- Nytt eyecandy är RGBA patchning för transparens, Ubuntu Hardy kommer troligen att använda ett Murrine tema och då kan man gå vidare till även RGBA pulande.

Det händer massor just nu.... Smile

http://pix.nofrag.com/6/c/b/6e04ef8db2ad02a55bb88a7379eff.html

Skippar du det eviga dist-bytandet så kan man fördjupa sig...Smile

Kristians bild

Gissar att du har filnamn med mellanslag i. Prova att sätta fnuttar "" kring $1.

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

FoHs bild

Jo, klart man kan döda panelen. Tänkte inte på det Tongue Den får stanna kvar tills AWN eller något annat erbjuder en komplett ersättning.
Stalonetray tittade jag lite på men jag tycker det var en alldeles för osmidig lösning än så länge.
-
Jag byter inte dist, förutom när det är dags för en dist-upgrade Smile
-
Jag gillar klockan på bilden. Vad är det för nån? Cairo-clock? Vill ha en klocka som visar tid och datum så jag kan ta bort den andra från gnome-panel. Just nu är min cairo-clock mer som bling-bling Tongue

FoHs bild

Vet inte riktigt var fnuttarna ska komma in i bilden för de problem jag hade. De borde naturligtvis vara med dock Smile

mikaeljs bild

http://pypanel.sourceforge.net/ ??
.
lite fler tips:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Openbox#Panels ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Kristians bild

Jag kör själv med "unrar p -inul $1 | mplayer -" och det funkar prima

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

FoHs bild

Tack för tipset, men det verkar lite likt gnome-panel Smile

FoHs bild

-inul var ju en otroligt viktig växel att ha med Tongue Verkar ha varit det som ställde till det. Konstigt nog fungerade det ju med vissa filmer bara man bytte till filmens katalog. Var nån film som inte fungerade oavsett förut, men nu fungerade även den. Vissa strömmar är tydligen känsligare än andra. Nu kör jag exakt samma kommando som du men mplayer utbytt mot vlc. Satte på fnuttar på $1 också bara för säkerhetsskull. Lustigt att VLC ändå kan spela upp filmen fast den får konstiga unrar-meddelanden i strömmen Tongue Tittade på en film igår och det blev som deffekter i avkodningen med jämna mellanrum, funderar på om det kanske var för att jag körde utan -inul och det kom ett "extracting from yadayada.rXX" i strömmen Laughing out loud
-
Men jag funderar lite på att kanske köra med mplayer, beroende på hur lätt det är att ställa in hotkeys med den. Har en fjärrkontroll med till datorn som jag skulle vilja använda. Trevligast vore det om jag kunde starta mplayer i fullskärmsläge på Xscreen 1 även om jag startar det från Xscreen 0. Går säkert med några kommandoradsväxlar? Sen har väl mplayer en ganska omfattande konfigurationsfil där man kan ställa in hotkeys efter behag? Fördelen är att man inte behöver krångla med lirc med denna fjärrkontroll, utan dess knappar är i princip mappade till motsvarande knappar på tangentbordet (play, paus, upp, ner, etc).
-
Edit:
Uppdaterade huvudlinlägget med dessa nya rön Tongue