Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ludicrous

Så satt man igår och fick sådant himla spelsug, helt sjukt var det, så bestämde mig för att göra en partition åt Windows så att man kunde spela lite spel som inte fungerar i WINE. Allt går finefint och sånt, ända tills installationen är klar, då varken ljudet, nätverkskortet eller någonting fungerar. Lite synd, för det fungerar ju out-of-the-box i Linux, men tänkte att det var väl bara att köra in lite drivrutiner. Nätverkskortet och grafikkortet går igång, men efter två timmars nerladdning från en seg Realtek-server så vill fortfarande inte ljudet fungera. Sitter och letar febrilt över internet efter andra drivrutiner, hittar flera stycken, men ingenting fungerar! Det är fan illa när hårdvara inte fungerar out-of-the-box i Windows XP men fungerar direkt i Linux..

Tyvärr så är inte spelsuget borta, så jag får väl leta fram min gamla Vista-skiva, för där fungerade iaf allt out-of-the-box vad jag kan komma ihåg. Men jag gillar inte Vista, det är så fuckat.. Men men ska man bara spela så står jag väl ut.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Marcuss bild

äh. du kan ju inte jämföra fräscha ubuntu med 7 åriga xp :s. de e väll lite att ta i när du begär att allt ska va out of the box där!
.
Dra fram en 7 årig gammal dist och gör det samma Sad

iaidokas bild

Jag skaffade mig en spelkonsol. Sen dess har jag inte spelat på PCn. Visst, spelen kostar en slant men jag behöver inte så många så sällan som jag spelar, och konsolen kostade inte mer än ett grafikkort till PCn.

Lite tjorvigt att styra FPS med joypad, men när man väl tagit sig över den tröskeln så blev allt så mycket smidigare. Det mesta av det som jag krånglat med i Linux tidigare har varit att få igång spel, och nu är det momentet eliminerat.

 
Test.

Test.

tobiers bild

Iofs men om man laddar ner drivrutiner till det så borde det ju funka tycker man ju? Det fungerade inte ens efter jag hade laddat ner drivrutiner till ljudkortet liksom, och det brukar inte vara problem i Windows enligt mina erfarenheter.

Marcuss bild

Där talar du sanning. ljudet borde funka när du har installerat drivarn. Säker på att det är rätt?

mindlights bild

I vissa fall när det gäller nyare ljudkort krävs någon HD-audio extension från Microsoft för att få det hela att lira.
UAA HD Audio eller nått sånt... kommer inte riktigt ihåg... Men om drivaren inte ger dig ett utropstecken i enhetshanteraren utan ligger där fint installerad så googla omkring på ditt ljudkort / chip och hdaudio (kanske UAA också?).
.
Ljudkort har för mig blivit en riktig pina på senaste tiden.
Att XP ska hållas skyldig är jag inte riktigt säker på då det allt som oftast handlar om tillverkare av chip som gör lustiga lösningar för att överbrygga brister i det nu 6 år gamla operativsystemet Windows XP.
.
.
Och vi vet ju vad Bill säger: Köp Vista så löser sig dina problem, det blir fred på jorden och världssvälten är ett minne blott Wink

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

tobiers bild

Jag är bombsäker för det är samma drivare som jag installerade på Vista förut dock bara en XP-version.. Men jag borde väl skylla mer på Realtek än Windows Smile