Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ska Linuxportalen v3 använda openID för inloggning?

Ja
50% (75 röster)
Nej
15% (23 röster)
Vad är openID?
34% (51 röster)
Total votes: 149

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Pettmans bild

Vore det inte bättre om man lade till stöd för openID men behöll användarnamn och lösenord som en möjlighet?

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...

turbokapitalists bild

Har inte mycket emot OpenID. Men inte heller har läst mycket om den. Det börde vara tekniskt möjligt att behålla de befintliga konto samtidig som OpenID stöds vid sidan om (eller tvärtom).

Men OpenID är inte ännu utbrett. Man kunde i princip kör igång med kerberos. 'cross-domain' eller 'cross-realm' autentisering heter just knepet som gäller. Apache har flera val i frågan om kerberos autentisering och en del institution och företag inom sverige använder sig av standarden.

Operativsystemmet OS X har kerberos-klienten innebygde och linux-distar får det med paketet 'heimdal-clients' och/eller 'heimdal-clients-x' Både KTHs heimdal och MIT's athena följer standarden och det spelar inte roll vilken används eller blandas.

c-uppsatsarbete för ett par studenter kunde vara att förverkliga cross-realm autentisering med linuxportalen som modelen.