Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

rf: Linux vinner

Nu är ju jag kraftisk partisk, men ingen kan komma och säga att jag inte har erfarenhet av både mac och windows. Fast egentligen, ska man nog inte jämföra så hårt, alla gör ju sitt jobb på sitt sätt och det fungerar.

Fast efter alla år med linux, mac och windows så står faktiskt linux som vinnare för mig. Inte för att allt fungerar jättesmidigt jämnt, utan för att det finns något slags värdegrund som det vilar på. Det här med att göra skapa något tillsammans, för det är ju det vi alla användare gör. Oavsett om man skriver kod eller om man bara använder det så hjälper man ju till på sitt lilla vis.

Just nu befinner jag mig i nyfikenhetens läge igen. Söker mig tillbaka till mina rötter. Nej, jag menar inte disketterna med Slackware, utan Red Hat i form av Fedora. Fast jag är av den tron att om Linux ska bli varje mans, så måste det finnas bara "ett". Åtminstone ett gemensamt sätt att lösa det på. Nog svamlat. Tillbaka till arbetet...