Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

MorrhoppANNE: Ska LP vara en bastuklubb för liktänkande?

(*Irriterad efter att ha läst kommentarerna till Några seniorer på väg över*)
Skojar ni med mig?! Är det så här vi vill ha det?! En elitistisk klubb för ryggdunkande ja-sägare?? Är linux bara till för de som enbart ser dess förträfflighet men är blind för dess brister? Skitsamma om man måste vara ingenjör för att konfigurera något som kanske Microsoft sköter själv under installationen. Nej - varför ändra i ett vinnande linux-koncept och ta upp funderingar över andra operativsystem. Eller?
 
Och död åt alla som inte tycker som man själv gör!! Eller? Varför nöja oss med att filtrera bort dem när vi kan banna dem härifrån helt? För att bara ignorera sådana inlägg kräver ju allt för mycket av oss. Nej bara kasta ut dem härifrån!
 
Mindlight är en av hustomtarna här på LP och i de allra flesta fall så har han en annan åsikt. Det spelar ingen roll vilken den första åsikten är för han har ändå en motsatt åsikt. Det här är inget försvarstal för honom specifikt för han är fullt kapabel till att försvara sig själv om han vill det. Nej, det jag vänder mig emot är att fullvuxna människor börjar göra ganska klart uttalade antydningar om att man (vem som helst, eller gäller det bara vissa?) inte ska få vara kvar på LP om man har avvikade åsikter. Vi har en hel hög hustomtar här på LP som har sina egna åsikter och sin egen stil så vem ska bestämma vem av dem som ska få lov att vara kvar?
 
Skulle DETTA tillföra positiv energi, och skulle DETTA föra gott med sig för spridningen av linux och vårt community? Skulle INTE DETTA så split?
 
Det vet alla som... tja-a, ”alla” faktiskt... – att hot och personangrepp fungerar väldigt dåligt för att skapa en trivsam miljö.
 
Det är fullt möjligt att ni alla som var inblandade i den diskussionen (Seniorer på väg över) känner varandra så väl så att ni inte tar illa upp av de kommentarerna som skrevs, men jag känner er inte så när jag läser det som står där så häpnar jag över att man inte är välkommen här om man skulle uppfattas som negativ. Så värst ”öppet” framstår inte detta Open source community:t i så fall.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mauths bild

Jag håller med dig. Mindlight är vårt känselspröt i verkligheten och har alltid bra input. Han och plun är väl kanske inte de mest diplomatiska medlemmarna på LP men det är roligt att läsa deras inlägg.
-
"Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt."
Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

elwiss bild

Nä, bastuklubbar är jag redan med i alltför många, det räcker som det är.

Och jo - naturligtvis skall man ha egna åsikter och precis som du säger är det vansinne att slå sig själv för bröstet i självgod elitism och anse att det jag har och det jag/linus/shuttleworth .. gör är så bra det kan bli - ve alla andra alternativ. De tendenserna finns hos några representanter inom FLOSS rörelsen tyvärr och jag är övertygad om att det bara är av ondo. Brister löses först när man inser dem, inte genom att låtsas att de inte finns. Det finns massor av saker som Apple, Microsoft m.fl gör mycket bra och det gäller att identifiera dem och försöka göra det bätttre. Inte lika bra - det räcker inte för att vinna nya anhängare, utan bättre.

Jag tycker nog inte själv att LP dräller av sådana representanter dock. Här är det ganska högt i tak och vi har våra små dispyter med kanske framför allt vissa herrar Wink. Jag tror snarare att det kanske handlar om att de alltid har en avvikande åsikt och ibland kanske folk i gemen ledsnar på att det blir för mycket motvals och för lite "jag håller med, det här gör ubuntu/suse/ bla.bla riktigt bra".

Men mindlight är mycket duktig på att försvara sig själv, och personligen håller jag med om en hel del av den kritik han riktar, han kanske bara behöver slipa av kanterna lite på argumentationen ibland eller börja med "mindlight hyllar..." där han kan dela med sig av lite positiv energi varje vecka Smile

Ta nu en kopp te och kompilera lite källkod så lättar irritationen Smile

tux-svens bild

Men det är som när det kommer sport på TV:n, då byter jag till en annan kanal eller stänger av, för jag orkar inte höra om alla VIKTIGA matcher kommenterade av flåshurtiga kommentatorer.
Ett filter som gör att jag kan stänga av någon som bara kroniskt gnäller på alla andra hela tiden fyller precis samma funktion. Konstruktiv kritik är något helt annat och för debatten frammåt. För övrigt undrar jag vad som hade hänt på ett Win-forum om man hela tiden gnällde och klagade på Win och ensidigt hävdade hur bra Linux är...? Det går ju att byta "kanal" på webben åxå, men jag trivs väldigt bra med stämmningen här, med övriga trevliga och mycket hjälpsamma medlemmar. Lite mer filosofiska inlägg som "linux vinner" är åxå trevlig läsning.
Bastuklubbar vet jag inte vad det är, men det låter lite suspekt nästan....Wink har DU varit med i nå'n sådan??
EDIT: ""mindlight hyllar..." där han kan dela med sig av lite positiv energi varje vecka :)"
- Det vore en trevlig överraskning Wink
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

jonasbjorks bild

Anne med flera. Jag har bett Marcus Follrud som bygger nya LP om funktionen att kunna blockera medlemar. Så jag är skyldig till det. Låt mig förklara hur jag tänker. Alla människor har rätt till en åsikt, och lika mycket som alla har rätt till en åsikt - och dessutom få uttrycka den på ett publikt webbforum som LP är - lika mycket rätt har alla människor att välja vems åsikt man vill lyssna på (eller se). Friheten kan inte bara bestå i att du får säga vad du vill och jag skall tvingas lyssna. Jag måste också få möjligheten att välja bort dig - om jag inte gillar det du skriver. Den blockeringsfunktion som kommer på LP är inte en generell blockering. Ingen kommer bli utkastad. Vi bannar inte folk här, vi försöker prata med dem. Det har hänt att jag ringt upp medlemar och pratat med dem för att få dem att förstå att det man skriver faktiskt kan såra andra människor. Blockeringen kommer Du kunna göra på den eller de medlemmar du inte "står ut med". I praktiken innebär detta att du t.ex. kan ta bort mig från "Ditt" LP. Funktionen finns på de flesta communities och jag ser inget konstigt i att den införs på LP heller. LP kommer inte blockera medlemar, det är medlemarna själva som väljer bort andra medlemar. Jag tycker att det är en rättighet som borde funnits sedan länge. Vissa trådar går över styr (notera att vi har dem kvar iaf) och de trådarna kanske man vill filtrera bort. Jag vill också göra det klart för er (om det inte redan är bekant) att ALLA är välkomna på LP. Vi ser inte ner på någon som kör "fel dist" eller har "avvikande åsikt". Ok, börjar man diskutera barnpornografi kanske vi inte vill ha kvar dig, men det tror jag de flesta håller med om. Vi bjöd till exempel in Piratpartiet (och de andra partierna) att diskutera på LP inför valet. Ett parti som vill tillåta piratkopiering - något som jag personligen är emot. Vi står för öppenhet och frihet. Men, våra medlemar måste också få ha friheten att ta bort saker de inte vill läsa.. Det beslutet skall varken du eller jag ta åt andra, vi kan däremot erbjuda dem tekniken som gör det möjligt.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

elwiss bild

Jag tycker ändock att ett filter är trist, kanske mest trist att det skulle behövas. De olika åsikterna är ju vad som för diskussionen framåt, ryggdunkande är inget jag behöver personligen.
Sedan att du blir trött av att höra vad du upplever vara "samma gamla litania", det kan jag absolut förstå. Ändock, ett filter är inget jag hade velat ha.
Och bastuklubb, jag tror det är det de har nere på laTratoria.. fast lite svalare, men ölen finnns i alla fall där har jag fått omtalat för mig ..

mindlights bild

Jonas, om jag nu spyr lite galla i en tråd och någon person har blockerat mig... får denne då kommentera i tråden då?
.
Finns ju en överhängande risk att det blir mycket ekon i tråden i form av inlägg från olika personer med samma innehåll i inläggen...
.
Inte för att sumpa er frihetsidé... men det är ju så att papegojor inte saknas idag och blockeras folks kommentarer så är ju risken att de som blockerat skriver samma sak som redan skrivits... Smile

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jonasbjorks bild

Om du blockerar en medlem kommer inte den vara blockerad för andra. Det betyder att medlemen kan kommentera fritt i tråden. Du kommer dock inte se vad som skrivs. Så ja, du kan nog svara samma sak som den som du blockerat.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

oscarss bild

Hade väl gått om en blockerat persons inlägg blev till en ruta på "en rad" med t.ex. (som kommentarerna ser ut nu) en ilsken färg runtom och så kan det stå typ "kommentar av jonasbjork (blockerad)" och ett plustecken eller nåt där för att visa just den kommentaren - om man måste läsa den för att förstå sammanhanget t.ex.

tux-svens bild

Den "förfärliga" risken får vi ta! Det finns större problem här i världen Smile
- Och fördelarna väger klart tyngre än nackdelarna, enligt min uppfattning..........
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

mindlights bild

Va kul det kommer bli för oss andra som ser allt...
.
Snacka om att folket som blockerat sina hatobjekt riskerar att framstå som puckon inför alla andra som läser tråden i sin helhet.
.
*sittermedettstortleendepåläpparnaochominteöronensuttitdärsåhadeleendetgåttruntom*

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mindlights bild

Bra idé faktiskt.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

elwiss bild

Klart bättre idé!!

jonasbjorks bild

Det var en mycket bra ide! Där möts man på halva vägen. Kollapsa inlägg man inte vill läsa, men ha möjligheten att visa dem om man vill..

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Marcuss bild

Jodå. Det är en bra idé som HOTH kom med i detta inlägg. Och det är uppskrivet Smile