Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jb: USB it is

Så är jag strax klar med kopieringen av mitt USB-system till 140 USB-minnen.. Jag började i skolan med att köra dem ett och ett..

Fick en del gjorda i skolan. Förutom att jag fick skitont i fingrarna av att klippa upp 140 förpackningar. Varför skall de paketera så svårt?

På vägen hem funderade jag lite på hur jag skulle kunna få upp farten på kopieringen. Jag har tre laptops så tre åt gången hade inte varit något problem, kanske till och med kopiera till två USB-minnen samtidigt. Har ju ändå två (en har tre) USB-portar på laptoparna.. Smart tänkt.

När jag väl kom hem ville jag minnas att jag har köpt en USB-hubb med sju portar. Tänk om jag kunde läsa image-filen en gång och skriva den till alla sju USB-minnena samtidigt.. Jag började tänka på hur man kan dirigera filer i Linux och snart körde jag första testet.

Att skriva ett USB-minne tog runt sex minuter. Jag kan med säkerhet säga att Corsair FlashVoyager 4GB har en skrivhastighet på 12.5MB/sekund Smile. När jag körde sju minnen tog det mer än sex minuter. Jag lät den hålla på, tänkte att jag ändå sparar in tid. 7 minnen á 6 minuter/styck är 42 minuter.. så en halvtimme skulle 1 till 7 systemet få ta, annars var det inte lönt.

Det tog knappt tolv minuter, dvs på dubbelt så lång tid skapade jag 7 minnen.. En ren tidsvinst.

Efter första testet provade jag att boota upp från ett av de nyskrivna minnena och det fungerade!

Så nu är jag klar. Skall precis plocka ur de sista sju minnena från USB-hubben och lägga dem i lådan med de andra.

Slutet gott, allting gott!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Jag va på ett ställe där de hade 3 olika usb-pinnar, det var egentligen samma system, men det va lite olika hantering, en hade lite nätverksinteraktivittet, en frågade och en bara rullade på.

För att kunna skapa dessa hade man scriptat så man först la på det som var gemensamt, sen så slängde man bara in den initrd man ville ha.

Att kopiera detta tog ca 20 min för 5minnen på usb-1.0

-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

jonasbjorks bild

Jaja, jag kör över en 4 GB image från hårddisken till minnet.. Kanske lite skillnad mot att byta ut en initrd som är ... 100 MB ?

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

abergmans bild

Nej den var på högst 30 det vara bara ett minimalt bash grejs med zenimage..
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.