Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

MP 3.6

Idag fick jag mina smartcards och Smartcard läsare/skrivare.

Det är en MP 3.6 från adteknik, tydligen poppis bland cardsharers.

Anyway, jag vill ha den att funka i linux och jag har inte alls lyckats. Hittar inga docs på nätet om det och det är lite frustrerande skulle jag vilja påstå.

Så om någon har några förslag på hur jag ska få igång den så vore jag lycklig.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

andys bild

Vad säger dmesg eller /var/log/messages när du kopplar in den?
Är det gnome eller kde du använder?

andys bild

Här har du en läsare specifikt för gnome.
http://kiza.kcore.de/software/gsmartcard/

Snygg sida måste jag säga.

jonasbjorks bild

Ok. Visst kan man i princip alltid utgå från att företag är onda och hemlighåller sina specar. Visst kan man då köra windowsprogramvaran i en emulator och sniffa kommunikationen.. Eller så ringer man tillverkaren och frågar om de har öppna specar på protokolllet. Och AD-Teknik kanske är ett av de där företagen som faktiskt tror på öppenhet? Fast det här är kanske en dröm, eller rent av rena spekulationer.. Svaret finns att läsa här.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

abergmans bild

dmesg säger att den får /dev/ttyUSB0 och det är gnome jag kör. Jag tror att jag bara behöver någon form av verktyg att styra /dev/ttyUSB0 med. Men inte lyckats hitta något.
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

abergmans bild

Jag är mycket väl medveten om att deras specar är öppna, men det betyder inte att jag kan koda ett program för att prata med den.

Så jag efterlyser någon som har kodat en app för den, vilket jag vet att herr Björk har gjort. Så om du känner för det så får du gärna lägga upp det:)

-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

alberts bild

Jaha, det finns. Bra, men då är det ju bara att skriva en applikation för att kommunicera med MP-programmeraren. Busenkelt Smile Är det någon som gjort det? Jag har ingen programmerare att testa med, dessutom är det osannolikt att jag skulle få tid att slutföra projektet.

alberts bild

De som gjort hårdvaran brukar tillhandahålla mjukvara för programmering.

http://www.adteknik.se/swedish/multiprog.htm

Nu är som vanligt mjukvaran för Windows men du kan försöka få igång den under wine. Går det ej att få igång den under wine, testa att få igång den under vmware. Se till att ha Linux i botten och mjukvaran för programmeraren snurrande antingen under wine eller under en virtuell maskin. Spela sedan in all trafik på /dev/ttyUSB0. Titta här så kan du lista ut hur man gör.

http://www.linux-usb.org/usbtest/

Titta sen på den inspelade trafiken och försök lista ut hur protokollet ser ut. Jag kan trösta dig med att protokollet troligen är rätt simpelt. USB-trafik skickas i paket som kallas URB:ar. Antingen är det Bulk-URB:ar eller Isokrona URB:ar. Om du har tur så är det endast en typ av URB:ar som används. Programmera allt som går att programmera (e2prom osv) och spela in trafiken. Gör om detta några ggr och försök hitta mönster.

När du kommit underfund med protokollet så kan du skriva en egen applikation som implementerar protokollet. Busenkelt, eller hur Wink

alberts bild

Om du nu listar ut protokollet kan du använda libusb för att skriva din applikation, http://libusb.sourceforge.net/doc/ Det blir lite lättare då. Sen kan du försöka kontakta adteknik och fråga om de är villiga att lämna ut specifikationer för API:et mot programmeraren. Då slipper du reverse-engineera det.

andys bild

Har du provat gnome volume manager?

Lasps bild

Ett bra svar av Albert
Det gör att jag blir sugen på att beställa en enhet!
Fann detta under AdTekniks sida
21. Hur sätter jag MP3.6USB i phoenix-läge under Linux
Sätt först hastighet och andra terminalegenskaper med stty:
stty 9600 < /dev/ttyS6
(Byt ut 9600 mot bithastigheten du vill köra. ttyS6 är den emulerade com-porten.)

Använd sedan t.ex. echo för att skicka tecken innanför " till programmeraren. I det här fallet ställs läsaren om till phoenix 3.58:
echo -n "*}" > /dev/ttyS6

Tack till Kungsängen.
_____________________________________
Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera en Linux distribution.

alberts bild

dublett

alberts bild

Intressant. Då ser det alltså ut som serietrafik om jag förstår det rätt? Ja, det borde vara enklare att lista ut protokollet om man har "vanlig" serietrafik och slipper hålla på med URB:ar.