Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SyncML - plattformsoberoende synkronisering av mobiler

För att komma åt adressuppgifter och annat från mobiler så används med fördel SynML för att prata med mobilerna. Det är ett plattformsoberoende protokoll som fungerar på Linux, mac och Windows samt mot alla mobiler. Läs mer i lång artikel från idg.se och på Wikipedia samt från Open Mobile Alliance.

 
----
Linux växer snabbast!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag använder mig av storegate.se's tjänst för mobil backup. För 19 kr/mån kan jag säkerhetskopiera adressboken/kalendern/anteckningar/med mera i mobilen. Det är ingenting jämfört med vad som skulle hända om jag tappade bort mobilen eller om den skulle dö. Synkningen sker med SyncML och jag har ställt in mobilen på att synka var 24 timmar. Har funderat på om jag kan synka ner samma info till Evolution och kanske använda storegate som en mellanlagringsserver för min PIM-info (kontakt+kalender med mera).

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .