Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Favorit IDE för pythonkodare?

Antar att det finns ett antal pythonkodare här på linuxportalen och tänkte kolla lite på vad ni har för favoriter när det gäller IDE.
.
Jag har testat flertalet program och inte riktigt fastnat vid nåt. Känns som dom flesta miljöer har brister. Nu skall jag visserligen hjälpa till när jag hittar det ide jag vill hålla på med. Dock kan jag inte bestämma mig.
.
Eric är ett trevligt IDE med många funktioner. Dock använder det qt och den är enormt slö på mina datorer. Stani's Python Editor fungerar bra på datorn men det känns som det saknas funktioner. Geany är den jag använder nu men den är inte fokuserad på python och det märks av. Viktiga funktioner som debugger saknas. En annan jag testat är PIDA och det enda jag gillade med den var att den använde sig av vim som editor.
.
Det vore trevligt med en renodlad pythonmiljö som är kodad i rätt språk. C eller Python Smile
Javabaserade program verkar alldeles för tungt på datorn. Känns som man försöker dra ett lastbilssläpp med en liten trehjuling Tongue

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pettssons bild

Finns ju alltid drPyhon, http://drpython.sourceforge.net/

In Coffea veritas - Sanningen finns i kaffet.

Kristians bild

http://wiki.imbumba.se/index.php/Emacs#Flymake_-_automatisk_syntaxkontro...
----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

elwiss bild

Känner igen frågeeställningen, när jag pysslade mycket med python kändes det som att jag bytte ungefär varannan vecka, för det var alltid något som inte var riktigt bra.
SPE var nog närmast tillsammans med pyDEV http://pydev.sourceforge.net/ som faktiskt är riktigt bra men det kändes som en overkill att dra igång eclipse varje gång man skulle göra ett snabbhack. Nu lär väl python komma även till netbeans då SUN anställt ett par gurus men frågan är om den blir snabbare än eclipse.
I alla fall slutade det faktiskt med att jag köpte wingware http://wingware.com/ eftersom firman betalar, om det är värt det när det är privata pengar är förstås en annan fråga men du skulle kunna testa den.

skotkus bild

Det viktigaste är att känna sig hemma och inte störa sig på sin IDE. Hittils har jag inte hittat någon allroundlösning för python.

My list of demands i fallande prioritering:
* free software
* syntflax hajlajt
* autocompletion (language sensitive)
* breakpoints
* speed navigation (to definitions, references, etc)
* documentation support
* modelling
* built in code quality support (pylint)
* some kind of GUI editor

Personligen tycker jag att det bästa är gvim plus en terminal att köra i, men det räcker inte alltid när man ska hitta sig igenom luriga passager och stora loopar. Då laddar man wingide som har breakpoints. När man ordning på looparna igen kan man återvända till gvim och terminalen. Det tråkiga är att wingide inte är free software, men det kommer nog. Själv tror jag på att SPE (Stani's Python Editor) har framtiden framför sig.

------------------------------------------------------------------
Longum iter est per preaecepta, breve et efficax per exampla!

abergmans bild

Vad annars, jag upptäckte svn funktionerna i Emacs idag..
C+x v v C+c C+c

-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

mikaeljs bild

Jo, jag har provat den med. Känns inte riktigt färdig. Tack för tipset dock Smile ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mikaeljs bild

nae... inte emacs... då installerar jag hellre pida och får tillgång till ett ide som utnyttjar den underbara editorn vim Wink ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mikaeljs bild

Nu har jag tittat lite på den fria versionen av WingIDE. Känns faktiskt rätt trevlig. Har inte råd att köpa fullversionen i dagsläget men känner jag att jag trivs i den fria versionen så kommer jag nog spara lite pengar till fullversionen Smile ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mikaeljs bild

Koda plugins till SPE? ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Kristians bild

Hoppas du känner till local/global-set-key och M-x "kommando" Wink

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------