Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

PXE boot misslyckas med Virtualbox i Ubuntu 7.10

PXE boot med Virtualbox? Försöker få en virtualbox instans av Windows XP att boota över PXE men lyckas inget vidare. Får det vanliga "No bootfile found". Har kört med Wireshark i Ubuntu 7.10 värden för att försöka se nätverkstrafiken, men kan inte hitta något som känns relaterat till PXE eller DHCP.

Någon?

BilagaStorlek
Screenshot.png108.83 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

anders.ostlings bild

På tal om Virtualbox. Jag är själv ny på denna efter att ha använt Vmware i olika versionen sedan betan av 1.0. Någon som kan dela med sig av sina erfarenheter? Är speciellt intresserad av att veta hur det fungerar med delade kataloger (mellan värd och gäst) plus fullscreen mode.

A

fedors bild

vad är det som ska PXE-bootas? Har du stält in dhcp-serven rätt?

anders.ostlings bild

som jag skrev, en Windows XP klient ska installeras via nätverket. PXE fungerar bra på "bare metal" men inte med Virtualbox.

pluns bild

PXE booten ??? är inte riktigt med.
.
Kör senaste ver på Hardy och den bara funkar.
Jag har haft låsningar med integrerad mode som man välja.
.
Skippat Ubuntus trams med en speciell version och kör
Virtualbox egen.
.
http://www.virtualbox.org/
.
Lägger man sedan ner några minuter på manualen så är det ännu enklare...Smile
http://195.34.175.98/download/UserManual.pdf

"Guest additions" rekommenderas.

mikaeljs bild

PXE är en liten "funktion" i bios där man hämtar uppstartsinformation via nätverk. Exempelvis terminallösning där os körs från en server eller där man vill installera ett operativsystem.
PXE söver efter en tftpserver som ger nödvändig information för att kunna boota upp till operativet eller en installer. Vid installation kan man sen hämta källan från en nfsutdelning.
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Preboot_Execution_Environment ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~