Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skumt slumpmässigt med KDE-panelen

Jag har nu kört Compis i Suse 10.3 KDE-miljö några dagar. Detta funkar egentligen väldigt bra men efter start/inloggning blir det konstigt i KDE-panelen. ibland. Kmix- och Suse uppdater-ikonerna ligger då inte ihop med de andra ikonerna nere i högerkanten.
-
Då detta konstiga uppstår lägger sig Kmix och Suse updater som vanliga minimerade program mitt på KDE-panelen istället. Då går det inte att komma åt funktionen i dem heller.
-
Om jag då loggar ut och loggar in igen, blir allt som det skall vara. Hur kan det SLUMPMÄSSIGT gå fel? Det är väl alltid precis samma startmekanism? Inget allvarligt men det stör mig lite, speciellt som jag inte förstår varför.
-
Detta inträffade aldrig innan jag installerade Compiz, så det har antagligen med det att göra. Nå'n som har en aning?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fredentofts bild

Har precis samma problem, men när det inträffar är det till 95% första inloggningen efter reboot.
Vet inte varför men oftast är det ett av programmen som ska ligga nere vid klockan som "hänger sig" och på något sätt ligger i vägen för övriga. Hittar man bara rätt program att slå ihjäl så startar övriga finfint, så kan man starta "felande länken" manuellt.
Eller så loggar man bara ut och in igen.
 
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

tux-svens bild

ini-/config-fil, eller liknande, som styr starten. Alltså en fil där det står vad som skall startas, och att man i så fall kunde prova att editera och lägga in några "delay-rader" på prov för att se om det går bättre då?

EDIT 1:
Det här fann jag när jag googlade lite. http://www.suseforums.net/index.php?s=c898a615981c42f13685794bc3318094&s...
När man tar bort .kde därefter loggar ut o på igen och låter systemet skapa en ny .kde så funkar helt plötsligt det här med miniatyrbilder av fönstren i pagern som jag saknat innan...Ska kolla om det är fler grejor som funkar bättre nu. Smile

EDIT 2:

Miniatyrbilderna i pagern råkade jag faktiskt att få igång genom att växla meny-stil i kde-menyknappen åt något håll. Men det går inte att avhjälpa permanent. Defekten finns kvar nästa gång man loggar in igen.
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

fredentofts bild

Kanon, nu funkar ju pagern...
Du har inte nåt tips på lager som får igång förminskningseffekten "pappersflygplan"? Som det är nu så fungerar den bara för återställning.
 
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-