Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Flash

Skulle vilja höra vad ni tycker om att påverka Media att använda Flash så att Linux-användare också kan se tidnigarnas film-reportage.
Flash är ju ett ofritt format.
Expressen envisas med Quicktime och en del håller fast vid Wmplayer fortfarande.
Nå. Det bästa vore ju att de använder Ogg eller något fritt format men är det realistiskt att tro att de skulle lyssna på oss om det?
Är det hemskt dåligt att påverka dem att använda Flash istället? Microsoft är ju på gång med Silverlight som ersättare till Flash, om nu jag fattat rätt.
Nå vad säger ni? Det finns personer som hellre avstår än använder ofritt, det har jag fått veta.
En tyckte att det är fel av Linux-användare att lobba för ett ofritt format. Vad tycker ni?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dps bild

Så länge Flash fungerar så illa som det gör på Linux(100% cpu, lagg), tycker jag inte att fler flashssidor är något att sträva efter.

hateballs bild

Man kan alltid fråga om OGG först. Är det svenska instituioner det är frågan om är det ju rätt lönlöst, men det kanske finns andra man kan fråga.

polters bild

Om jag måste välja, så väljer jag hellre Silverlight, då Novell har en deal som gör att de kan utveckla Moonlight som är en fri variant till Linux. Men jag tycker mest Flash är jobbigt, och bloatar upp webben. Finns inget värre än sidor som är överfulla av animationer.

Sen går det att diskutera om SVT och SR inte är skyldiga att ge oss materialet i nedladdningsbar form i fritt format.. Vi har trots allt redan betalat för det.

ekirs bild

För mig funkar det nästan felfritt och utan att dra enormt mycket CPU. Jag vet dock att Flash har fungerat dåligt för mig tidigare. Prova att updatera till senaste versionen kanske det börjar funka bättre? http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=Sho...
 
Jag tycker det vore bra om nyhetssidor och sånt började köra flash istället för Windows Media Player. Flash må vara properitärt, men det är åtminstonde inte plattformsbundet till bara windows!