Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Trådlöst i Ubuntu (LÖST)

Nu kan jag också njuta av att surfa trådlöst med Ubuntu. Efter många försök med ndiswrapper och dyligt verkade det vara omöjligt att få igång ett trådlöst nätverkskort. Men till slut hittade jag en metod som fungerade. Jag köpte helt enkelt ett nytt, ett som jag hittade på Clas Ohlson: Gigabyte GN-WP01GS. Kickades igång direkt utan bekymmer. Funkar kanon men jag har däremot inte fått igång krypteringen.

Och här kommer mina frågor: Är det någon som har erfarenheter av detta kort? och fungerar detta kort med WPA alt WEP i Ubuntu?

Den grafiska inställningsmöjligheten med network settings är kanske inte helt tillförlitlig? Är det någon som vet vilka filer som är inblandade?

Tack på förhand
Peter

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

andys bild

Vad heter din föregående kort, kan vara intressant att veta så man inte går på samma nit.

peters bild

Till saken tillhör att jag labbat med lite olika distributioner samt en och en annan bärbar oxå. Stödet varierar något från dist till dist men de kort som är testade i denna omgång är: D-link DWL-G510 och Netgear WG311T. Nu finns det ju trollkonstnärer som kan få det mesta att funka, men dit tillhör inte jag direkt. Så jag är väldigt glad att jag hittade ett kort som lirade utan någon som helst handpåläggning.

Peter

______________________________________
Linux är inget OS. Det är en hobby

zxsinclairs bild

det här med wep och wpa osv verkar mer ha att göra med NetworkManager än med vilket kort du har. Jag kör med WICD istället och har mycket få problem wicd.sourceforge.net

peters bild

Mitt lilla bekymmer med trådlöst i Ubuntu har nu löst sig. Kortet inköpt från Claes Ohlson funkar rakt av i Ubuntu både med WPA och DHCP, inga bekymmer alls. Nästan så jag skulle kunna rekommendera andra att skaffa ett lika dant.

Mitt lilla bekymmer berodde på en inställning i routern. Jag kör en Linksys WRT54GS och när det kommer en ny dator i nätverket finns det en grön knapp i inställningarna. Och genom att trycka på denna accepterades den nya datorn i nätverket. Så nu är det hela löst.

______________________________________
Linux är inget OS. Det är en hobby