Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Disgen och liknande program

Jag har bara testat att köra "Min släkt" under Wine och det gick fint.
Har någon testat "Disgen" i Linux miljön.
Jag får ofta den frågan, tänkte kan lägga frågan här så länge.
Annars får jag testa själv! Men Lat som jag är.
.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dps bild

Testade precis Disgen 8 demo under Wine 0.9.44 och det fungerar, men det är extremt långsamt. (tar ca 15 sek att byta flikar osv)

tux-svens bild

(och för Win åxå för att vara saklig) Det heter Gramps. http://www.gramps-project.org/ och kör du Suse 10.3 så finns det på:
http://download.opensuse.org/repositories/home:/rbos/openSUSE_10.3
Men jag har inte provat det själv, men det vore kul att höra från nån som åxå kört Disgen vad de anser om Gramps. Är det en bra ersättare?
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

apes bild

Gramps är ett lovvärt projekt som tyvärr har långt kvar till den nivå som Disgen och Minsläkt håller. Tyvärr kommer det nog inte riktigt dithän heller på grund att de senare programmen är specialutformade för släktforskning inom sverige.

Disgen - kan allt! - många möjligheter för utformandet av presentation - har "direktexport" mot Disbyt (nätdatabas för samkoordinering av forskningsuppgifter) - men är tråkigt utformat typ dos.3.x och är lite svårtillgängligt att lära sig (har ett väl utbyggt användarstöd dock).
Vore toppen om det gick att få bra rulle på i Linux!

MinSläkt - Det absolut mest lättanvända och nybörjartillvända programmet som finns inom området. Väldigt intiutivt men ändå så komplett att det håller väldigt långt för normal forskning.
Fungerar riktigt ok med wine, enligt egen erfarenhet.