Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gentoo 2007 liveDVD extremt seg

Hejsan!
Jag försökte för några dagar sedan installera Gentoo för jag vill lära mig mer om GNU/LINUX och då ska Gentoo vara bra har jag hört. Jag laddade ned Gentoo 2007 LiveDVD och brände ut på skiva och allt det där. Sedan när jag hade boot:at upp från den skivan så var allt extremt segt. Jag kunde t.ex inte ens flytta ett litet fönster utan att det laggade. Men jag struntade i det och försökte ändå att installera Gentoo både via GUI:et och via konsol mode/avancerad, men det gick inte, datorn hängde sig. Jag förstår ingenting för jag har installerat massor av linux distar innan och då har det inte varit några problem. Har nån någon aning vad som är problemet?

Tack på förhand!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Testa gärna EXTON-BAY Gentoo LiveDVD på svenska, som jag lagt ut idag. Den är inte "seg". Tycker inte jag i vart fall.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

jentins bild

Jag har testat denna Live cd idag mest för jag ville testa Gentoo igen. Den snurrar perfekt på min bärbara, Intel baserade dator.

Testade också att boota upp på en annan bärbar och den funkade perfekt där med. Så sjäva iso filen/systemet är det inget fel på, dock kanske det är något med din, skiva, eller datorspecifikation.

------------------------------------------
Det är gratis att prova Linux.

yadors bild

Såklart kan jag testa den, men hur mycket skiljer sig den ifrån sig från den riktiga Gentoo versionen?

OBS, jag kommer inte in på din sida (http://linux.exton.net) där man kan ladda ned den. Jag får error:

CRITICAL_ERROR:
Line : generic, class2.php

Error reported as: [6]: Unable to form a valid connection to mySQL. Please check that your e107_config.php contains the correct information.

extons bild

yador!

Du kan läsa på om Sabayon HÄR och om Gentoo HÄR.
Error: Ja, det är något fel på mySQL-anslutningen just nu. Förhoppningsvis tillfälligt.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

yadors bild

Man kan komma in på sidan nu. Jag provar och laddar ner det nu. Jag återkommer om hur det gick.

yadors bild

Först ursäkt ar jag att jag inte har hört av mig på länge. Anledningen är att dem senaste veckorna så har jag haft fullt upp med ett ganska stort webbprojekt och därmed inte haft tid. Nu när jag har precis blivit färdig typ så har jag inte precis något intresse av att hålla på o trixa med någon installation. Har dock bränt ut din remaster exton på cd så vi får se om jag installerar det. Kommer då att skriva det, men inte här på linux portalen utan på din hemsida, där jag laddade ned disten.