Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux i Criminal Minds

Med övertydligt produktplacerade bilar, telefoner och datorer i var och varannan film och tv-serie värmde söndagens avsnitt av Criminal Minds i hjärtat. Här får vi veta att analytiker Penelope Garcia, som nyss utsatts för ett mordförsök, kör Linux. Eller för att citera Kevin Lynch som kallats in för att undersöka hennes dator:

"Whoa. This system is insane. It's completely Linux-based. Open-sourced programming. You don't see this in government systems. I mean outside of, like, Switzerland."

Citatets källa är Google så det kanske inte är 100% rätt. Jag har letat på YouTube efter ett klipp, men det närmaste jag kommer är en senare scen där Kevin och Penelope fightas med varandra online.

http://youtube.com/watch?v=WqtbN_VHXVA

Att operativsystemet ser ut som en dålig flashanimation och låter som R2D2 får man kanske ha överseende med för lite gratis produktplacering.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jentins bild

Alla serier drabbas av olika OS, se t ex South Park
http://www.revver.com/video/704011/mac-vs-pc-vs-linux-south-park-style/

:=)

------------------------------------------
Det är gratis att prova Linux.