Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Problem!SSH installation & Debian.

Har fått hem en burk jag ska använda som apache och mysql server. Problemet är att datorn kräver usb-tangentbord och usb-mus jag har inget utav dessa.

Har hittat en guide på hur jag kan tillämpa en Gentoo-lösning http://gentoo-wiki.com/HOWTO_SSHD_enabled_Installation_CD

Lösningen verkar helt ok, bara att följa guiden. Problemet är dock att jag skulle vilja använda Debian istället för Gentoo till detta ändamål.

Det känns helt onödigt att använda något annat än en cdskiva/dvdskiva för att boota upp denna. Att ens behöva koppla in tangentbord, mus, monitor tycker jag känns onödigt. Då min tanke är att jag ska kunna fjärrstyra denna burk över ssh.

Någon som har några tips på alternativa lösningar om inte så blir det nog Gentoo som gäller för min del!Har även hittat denna guide http://www.underhanded.org/papers/debian-conversion/remotedeb.html ( HOWTO - Install Debian Onto a Remote Linux System)

Det hela verkar dock vara lite för mycket jobb när allt jag vill är att få in Debian på min nya dator över ssh. Någon som har några bättre tips eller som bara kan tipsa om en Debian X86-installationscd som har ssh-stöd och ett root-lösenord som inte ändras slumpmässigt vid en omstart. Alternativt hur man skapar en sådan, The Debian way!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tomasuus bild

Har manipulerat Gentoos minimala cdavbild(install-x86-minimal-2007.o.iso) och testat denna i VirtualBox ssh-servern startar Smile

Nu ska jag bara bränna ut en skiva borde i och för sig gå utan större problem att även lägga in Debians installationscd på denna. Borde kunna gå att köra debians installationsprogram därifrån. Eventuellt måste jag chroota mig in i Debian miljön.

Men vadfan det kan vara värt allt jobb Smile
Jag får pröva mig fram själv helt enkelt.

mindlights bild

...det enkelt?

http://www.computercity.se/index.aspx?Identifier=SE94792

För nog är väl en 2-3 timmar av din tid värd mer än 100kr? Wink

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

fedors bild

Det här ämnet har jag sett flera trådar om tidigare men inte sett någon direkt lösning på. Det borde faktiskt finnas en färdig iso för fjärrinstallationer för det flesta distar tycker jag.

Möjligen är det tänkt att man ska ha kunskapen för att göra en egen installtions-CD om man har behovet.
Har aldrig satt mig in i det riktigt det kanske inte är så svårt trots allt. Här om dan stötte jag även på på verktyger preseed som man ska kunna använda för att helautomatisera en Debian installation får ta och testat någon dag.

tomasuus bild

Svårt att sätta ett pris på min tid. Då min planering är att starta eget företag i år. Det kan faktiskt vara bra om jag skapar min egen skräddarsydda Linuxboot-skiva. Nu lånade jag hursomhelst ändå ett usb-tangentbord idag och installerade Debian med apache-server på traditionellt vis.

Då datorn ändå inte ville starta igång med skivan. Innan jag ändrat boot-ordningen i bios. Vidare så var de lokala affärerna stängda igår.D.v.s jag hade inte hunnit in till dem innan stängning och jag ville komma igång så fort som möjligt med min server.

Har även haft lite tankar på att göra alias i .bashrc som i stort sett automatiserar en gentoo-installation. Det verkar fullt genomförbart. Nåväl detta får bli ett utav mina framtida projekt.Just nu ligger mitt fokus på min affärsplanering.

jonasbjorks bild

SUSE kan du installera över SSH eller till och med genom en webläsare (med VNC). Finns en hel del smidiga saker i SUSE..

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mindlights bild

Alltså, låt mig förtydliga: Jag uppskattar dina försök. Hur många gånger har man inte haft en burk med trasigt grafikkort eller felinställt grafikkort som gjort att skärmen var obrukbar... ett enkelt sätt att boota på CD och sen få access till t ex filsystemet för att kunna ändra rätt ini-filer (oj...det där var windows-språk... menade conf-filer Wink )?
.
Men om du ska starta eget så kommer du ganska snart komma underfull med att varje timme du inte kan debitera kund är ren förlust för dig.
Jag lovar att 100kr är en skitsumma...det är typ under 30 minuters arbetstid för dig om du jobbar för en normal lön på under 25000kr.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

tomasuus bild

Med rätt kärna på en bootcd så är det ju fullt möjligt att ändra (ini-filer oj jag menade nog conf-filer eller gjorde jag? )

Jag har redan insett att all tid jag spenderar på förberedande arbeten är en förlust. Det är dock en välinvesterad förlust. Sökandet efter kunskap och ändå mera kunskap. Det är därför jag söker efter den nu när jag väl startar igång kommer jag förhoppningsvis inte ha så mycket tid. För om jag har det kommer det gå åt helvete med företagandet.