Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu 6.10 går end-of-life

Den 26 oktober 2006 släpptes version 6.10 av Ubuntu. Det var en release med 18 månaders support och nu är det dags att upgradera. Den 25 april 2008 kommer inga nya säkerhetsuppdateringar att skeppas för Ubuntu 6.10.

För att kunna uppgradera 6.10 till 7.10 (som är den senaste versionen) måste man gå via 7.04. Instruktioner för hur man gör detta finns på help.ubuntu.com (engelska). Ubuntu 7.04 och 7.10 kommer fortfarande få säkerhetsuppdateringar så man kan välja vilken av versionerna man vill. Kör du version 6.06 har du ett par år kvar med säkerhetsuppdateringar då det är en Long Term Support (LTS) release.

Behöver du hjälp på svenska finns det många duktiga medlemar på Linuxportalens IRC-kanal #linuxportalen.se som finns på irc.freenode.net .

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Man MÅSTE inte alls gå via 7.04, men jag skulle rekommendera det. Jag fick sitta och leka runt lite med dpkg för att jag skulle få rätt på min uppgradering på laptopen. Smile

zoooundss bild

24:e april släpps 8.04, så jag skulle vänta tills dess och sen göra en trippeluppgradering: 6.10 -> 7.04 -> 7.10 -> 8.04
8.04 är dessutom Long Term Support.

fedors bild

Att uppdatera en befintlig ubuntu installation brukar sällan gå riktig bra och tar oftast väldigt lång tid. Jag rekommenderar en ny installation till 8.04.

falconixs bild

Jag kör 6.10 på päronens dator eftersom att Cdenheten inte fungerar i de senare versionerna av Ubuntu. Har hoppas på att CDenheten skall börja fungera i två versioner av Ubuntu men ne ingen av dem har velat släppa in CDenheten. fenomenet verkar bara finnas i Ubuntu I openSUSE fungerade CDeheten utan problem. men då var det massa annat som buggade på den burken. Allt hopp ligger i att 8.04 kommer att fixa biffen.

jonasbjorks bild

Enligt Cannonical/Ubuntu måste man. Sen om man kan hoppa över är en annan sak. Jag kan knappast rekommendera något som strider mot vad Cannonical säger i en nyhet. Hoppas på förståelse för detta.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

zxsinclairs bild

är CDn en USB-enhet? Dom gjorde nåt knäppt med USB efter 6.10... kolla runt på ubuntuforums.org i så fall

zoooundss bild

Enda gången jag haft problem är när jag uppgraderade till 6.10 när den var beta fortfarande. Min raid slutade funka Smile

falconixs bild

Nopes, CDenheten är en helt vanlig IDE-enhet, men på något sätt så hittas den bara inte.