Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hur lägga till ytterligare hårddisk?

Hej!
Jag är nybörjare på Linux och har installerat Ubuntu 7.10 som jag har tänkt använda som filserver för i första hand digitala bilder. Har en hårdisk på 80GB där jag installerat Ubuntu. Har tänkt montera en hårddisk på 250 MB för lagring av bildfiler från en WinXP-maskin. Vore väldigt tacksam för att få förslag hur jag ska gå till väga.
msg
ovek

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Montera in den konfigurerad som en sekundär disk i datorn. Montera den sedan på /home/bilder med ext3 eller reiserFS som filsystem.
Denna disk kan sedan delas ut på ditt lokala nätverk med Samba så att andra (XP-datorer) kan lagra data på den. Mer om detta kan du läsa under länken "Lär dig mer om Linux" ovan.

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!