Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Substitut för SMB4K i Gnome

Jag har egentligen aldrig brukat allvar med att testa openSUSE gnome, då jag alltid fått dåliga vibbar av ett knepigt o tråkigt menysystem. Dock var det lite grejor jag ville testa nu.

Nu har jag då kommit till en frågeställning. I KDE körde jag SMB4K och hade öppnat för netbios i openSUSE firewall och mount mm fungerade klockrent.

Men jag har ruggigt dålig erfarenhet av att köra sudo kommando för KDE program i Gnome. Nu undrar jag , finns det ett bra network browser/mount program för gnome som liknar SMB4K? Jag har öppnat upp för netbios och det fungerar bra, men gillar inte nätverks filbläddraren i Gnome.