Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SMS-betalning?

Hej!
Jag bara undrar lite av ren nyfikenhet hur man kan fixa så att folk kan skicka sms (för att t.ex. blir "premium"). Det finns ju här på linuxportalen så tänkte att ni borde veta? Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fredentofts bild

Det finns en del olika leverantörer för dessa tjänster. De jag har erfarenhet av fungerar så att man i sin "kontrollpanel" hos leverantören kopplar olika koder till olika tjänster/kostnader.
När någon sedan skickar sitt sms till angivet nummer gör leverantören ett http-anrop till din server innehållande den data som fanns i sms-et, sen är det upp till dig att behandla den och skicka lämpligt svar. Om detta svar inte är ett felmeddelande så anses köpet godkänt och mobilabbonemanget debiteras.
Exempel på leverantörer är http://smartsms.se och http://mosms.se
 
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-