Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Releasefest i Stockholm för Ubuntu 8.04 den 24 april

För att uppmärksamma släppet av Hardy Heron Ubuntu Linux blir det releasefest på puben Broder Tuck på Götgatan 85 i Stockholm. Evenemanget börjar klockan 20.00 och alla Linux- och F/OSS-entusiaster är välkomna. Firandet sker till självkostnadspris och syftet är att knyta kontakter, diskutera världsliga saker, Linux i allmänhet och Ubuntu i synnerhet.

På grund av en uppenbar brist på verklighetsbaserade träffar inom Linux-gemenskapen anordnas dessa för att få ansikte på alla de man munhuggs med dagligen på forum, IRC och i bloggar och portaler. I händelse av eventuell platsbrist är det bra om intresserade anmäler sig, här i tråden eller på avsedd trådhttp://ubuntu-se.org/forum/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Av erfarenhet är tonen betydligt mer sansad och mogen i AFK-sammanhang Smile

----------------------------------
MÖLUG

---------------------------------------

 

bryans bild

Skulle gärna kommit, men dock är jag bara 17 Wink

bittins bild

Iofs har jag flyttat till Täby, men är bara 17 som sagt =(

jonasbjorks bild

Ordnar MOSIG en liknande träff i Malmö?

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

bittins bild

Samma här Sad

cryingfreemans bild

.. att inte alla som är under 18 kan följa med. Tyvärr är det inte jag som valt ställe, jag har inte varit engagerad i det här, jag bara rapporterar. Wink Så jag kan inte påverka platsvalet på något sätt.

_______________________________________

linuxnyheter.se

sm5pors bild

Sverige är avlångt, och att det är 18-årsgräns på en mötesplats i Stockholm ser jag som ett problem främst för stockholmarna... Jag såg nyss att det finns över 2.500 registrerade användare på Linuxportalen, så nog bör det väl finnas underlag för att åstadkomma träffar på närmare håll för oss som bor i Växjö, Gävle, Malmö eller Uppsala? Särskilt som detta äger rum på en torsdagskväll; den 25 april är vad jag kan se vanlig vardag. Jag träffar hellre tre-fyra likasinnade på min hemort (givetvis någonstans där minderåriga inte diskrimineras) än jag tar tåget till Stockholm för att trängas med 50 personer på en pub, och jag bor ändå förhållandevis nära.

Nog skulle vi med gemensamma krafter kunna hitta en lämplig mötesplats i varenda kommun i landet, och så kan vi ta för vana att ses där vid diverse högtidsdagar (såsom nu den 24 april). Man måste inte resa ända till huvudstaden för att komma bort från tangentbordet en stund!
--
Anders Andersson

-- Anders Andersson

cryingfreemans bild

.. att anordna lokala träffar, såklart. Bestäm när, var och hur så är det bara att köra på. Smile
.
Jag vet att det åtminstone är en i Kalmar som vill åka på en releasefest som är närmre än Stockholm. Som icke-stockholmare själv så är jag också sugen på lite träffar närmre mig.

_______________________________________

linuxnyheter.se

sm5pors bild

Orterna jag räknade upp ovan var givetvis inte tagna ur luften, utan jag hämtade dem från användarprofilerna för några av skribenterna i denna tråd. När jag fyllde i min användarprofil hoppades jag att uppgifterna skulle inkluderas i någon statistisk sammanställning, men jag tycks bara kunna söka efter andra användare baserat på hur de svarat på förvalsfrågorna. Finns det någon sådan här statistik, så att jag exempelvis kan se hur många användare av detta forum som bor på respektive ort?

Jag ser förstås gärna att vi träffas några stycken i Uppsala, men då skulle det underlätta att ha ett hum om hur stort underlaget är här. Plats? Vet inte riktigt än; vi har ett par veckor på oss att diskutera saken...
--
Anders Andersson

-- Anders Andersson

andys bild

Jag är själv väldigt positiv till detta då linuxträffar verkar vara rätt ovanligt i sthlm.
Känns som att malmö leder ligan med mosig (eller var det helsingborg?).

Att träffen ordnas på en pub kanske inte är så märkligt då den kanske riktas till folk över 18. och det ej är så lätt att ordna något på en pub en fre lör.
24 är en bra dag det kommer nog inte vara så mycket folk på krogen att man skall behöva trängas.

Jag är ingen ubuntufan men skall definitvt glida förbi och scanna läget.

emjs bild

Jag tror inte att arton års gränsen varit några större problem egentligen.. Det är ju ok att som minderårig vara inne på alkoholserverande ställen, så länge som du inte serveras någon öl.