Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Problem med boot, grub error - Vista

Hej. Jag hade en dual boot med Vista/Ubuntu. Fick sedan för mig att bara ha Vista och ha ubuntu på en Virtual PC för att det skulle vara smidigare.

Idiot som jag är raderade jag bara partitionerna som linux var installerat på och tänkte att allt var frid och fröjd. När jag sedan startade om datorn så kommer "grub error 22" upp. Och jag kan inte komma in i Windows längre.

Jag har testat att använda Vista installationsskiva och repair men den hittar inte ens min installation så det fungerar inte. Jag är just nu inne med ubuntu live cd och kan se att alla mina filer osv. finns intakta och har åtkomst till dem.

Vad jag vill göra just nu är helt enkelt alltså att windows mbr ska vara ansvarig för boot igen och ta bort allt som har med grub att göra. Hjälp snälla?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Du kan läsa min "handledning" Multiboot med Grub här: http://linux.exton.net/content.php?content.97. Mot slutet framgår hur man ska göra i fall som ditt.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET