Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Compiz med fria ati drivrutiner

Någon som har lyckats med att köra compiz med de fria ati drivrutinerna? Jag har aktiverat DRI i xorg.conf och lyckats få 3D-acceleration (1125.280 FPS). Det fungerar mycket bra i spel m.m. och känns hyfsat stabilt. Men när jag ska aktivera compiz så blir allt fel och stort (kolla bifogad fil). Någon här som har lyckats? eller det kanske är bara att vänta tills de drivrutinerna blir mer stabila.

xorg.conf
...
Section "Device"
	Identifier  "Videocard0"
	Driver      "radeon"
	Option      "DRI" "true"
EndSection
/sbin/lspci
...
VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS485 [Radeon Xpress 1100 IGP]
rpm -q xorg-x11-drv-ati
...
xorg-x11-drv-ati-6.8.0-8.fc9.x86_64
BilagaStorlek
Skärmbild-1.png474.28 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

rolandfranss bild

Jag kan inte svara för just ditt kort, men för mig så funkade det från start med Federa 8. Vad som däremot inte funkade klockrent var att jag var tvungen att installera emerald-paketen för att få till listen med minimera, maximera och stäng. Kom inte ihåg vilket radeonkort jag använde, passerar en och annan dator på jobbet.

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...

distens bild

Kollade igenom loggen för x.org och såg denna text:
...
(WW) RADEON(Innocent: Direct rendering for RN50/RC410/RS485/R600 forced on -- This is NOT officially supported at the hardware level and may cause instability or lockups
...
Ska försöka ta reda på var man ska skicka buggen.
----------
Play Ogg

larsemils bild

det kan man lösa genom att gå in på inställningar för skrivbordseffekter i ccsm. där finns det en plugin som heter fönsterdekoration eller liknande. där anger man gtk_window_decorator som man har installerat. då fungerar det fin fint efteråt.