Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Printer installation

Kör två datorer med både Linux och XP på båda. En lokal skrivare är ansluten till varje dator. Jag skulle nu vilja använda båda skrivarna på båda datorerna. Ska man använda Samba-vägen eller hur fixar jag nätverket för printer just?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

OM det vart två linuxburkar så har CUPS inbyggda funktioner för det. Men hur man gör i blandad vet jag inte.
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

tux-svens bild

För då hade du väl inte frågat alls. Bara USB? Jag kan inte så mycket om så'nt här, men kunde man inte ha nå'n skrotdator dom printerserver åt de andra? Eller låta ena datorn gå som printer-server?
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

hoths bild

Det går bra med CUPS, även i en blandad miljö. Alla printrar måste ju förståss konfigureras för alla driftsfall (om de är aktuella), blir en lustiger röra.

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

amadeuss bild

HP-skrivaren är lokal, Canon-skrivaren är USB. Nyss lyckades jag skriva ut på HP medan HP-datorn körde XP. Jag skrev ut med Edubuntu, sedan jag kollat smb:// för skrivaren. Hade då skrivit fel namn, så den delen var lättast. Tvärtom har alltid varit problem med HP-datorn och försök att skriva ut på Brother, som kör Canon-printer har sällan lyckats. Ska kolla samma ställe i printerlisten, byta till XP med Brother, och se om HP-datorn fixar det från linux.

Blir aldrig klok på skrivarproblemen i linux, men spännande är det.

hoths bild

Den är jättebra för att ställa in printrarna. Tyvärr brukar Canon ofta vara väldigt problematiska att ställa in. Ofta är de rena Windows-skrivare och då är det näst intill omöjligt. Det går att lösa, med lite (läs mycket) ansträngning. Är din Canon en Windows-skrivare?

 
----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!