Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Exton-Fore LiveDVD - en unik svensk remaster av Foresight Linux 2.0

Exton-Fore LiveDVD är en svensk remaster av Foresight Linux 2.0. (Foresight sets itself apart by eliminating the need for the user to be familiar with Linux). Gnome 2.22 och kernel 2.6.24.3 används. Skivan är unik. D v s det finns ingen annan remaster av Foresight Linux för nerladdning och heller inte någon liveskiva med Foresight. Det finns heller inte någon annan liveskiva som innehåller senaste Gnome (2.22). En Gnome LiveCD är på gång, men den är ännu inte klar. Exton-Fore kan inte installeras till hårddisk, men väl till USB-sticka. Under körning från skiva eller USB-sticka kan nya program installeras. Observera att ändringar av systemet kan sparas om du kör Exton-Fore från USB-sticka. Exton-Fore är därmed (egentligen) något mer än bara en live DEMO av Foresight Linux 2.0. Exton-Fore innehåller bl a OpenOffice.org 2.4.0.3 på svenska.

Se en skärmdump av Exton-Fores skrivbord HÄR. Läs mera HÄR.

Exton-Fore hämtas gratis på LINUX.EXTON.NET.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

noxxiks bild

Hur många exton-distar kommer vi att få se, runt ca 500 (dvs i princip alla på distrowatch) - eller har du någon begränsning över vilka du väljer att göra en remastering av?

kperssons bild

"Det finns heller inte någon annan liveskiva som innehåller senaste Gnome (2.22)."
.
Jag testade en liveCD med Fedora samma dag som GNOME 2.22 släpptes (kan dock varit en prerelease).
.
Nåväl, detta är nog något man vill testa ändå. Jag har börjat intressera mig lite av Foresight av det enkla skälet att de använder sig av nästan bara upstream-grejer och inte brand:ar allt som t.ex Ubuntu.

extons bild

Till alla intresserade!

Jag kom just på sätt att köra Exton-Fore i RAM-minnet (efter installation till USB-sticka) samt hur man enkelt sparar alla sina ändringar av systemet (efter installation till USB-sticka). Exton-Fore blir därmed något mycket mera än en DEMO av Foresight Linux 2.0.

Instruktion beträffande nyssnämnda nya funktioner läggs ut inom en timme.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

Kristians bild

Hade det skrivits lika många rader i LP-wikin som i denna typ av trådar så hade vi kunnat konkurrera med wikipedia Smile

Kliar det i fingrarna så surfa in på http://wiki.imbumba.se

----------------------------------

---------------------------------------

 

Marcuss bild

Wow Arne, älskad eller hatad. Alla vet iallafall vem du är!

Sluta inte med dina Remasters!

extons bild

noxxik!

Nja, några hundra av de som listas på Distrowatch är remasters. Jag gör aldrig en remaster av en remaster. Du får sålunda t. ex. aldrig se en Exton-Mint. (Mint är en remaster av Ubuntu). Å andra sidan finns det gränsfall. Det finns de som hävdar att Ubuntu inte är något annat än en remaster av Debian.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

pluns bild

En Ubuntu Hardy ISO innehåller även den Gnome 2.22.
.
Angående branding så är det minimalt numera och det blev ännu mindre
just för Gnome 2.22 pga alla ändringar "under the hood", gio/gvfs mm
.
Lite ikoner och en mycket bekväm funktion som att högerklicka>packa upp
"brandar" Ubuntu med.... Smile
.
Sen är det då andra patchar som kommer via Debian som Ubuntu följer.

extons bild

kpersson och plun!
Ok, då borde jag kanske rätteligen ha skrivit "det finns ingen annan skarp Linux liveskiva, som innehåller Gnome 2.22". (Fedora 9 och Ubuntu Hardy är ännu inte "klara").


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

pluns bild

OK Smile
.
Du har min fulla support för ditt arbete, en kul uppslagsbok
för vad som händer bland Linuxdistarna.
.
Det är bara det här med en "newbies" alla funderingar när
han/hon ser alla skivor o distar.
.
Skulle man kunna ha något "rankingsystem" för vem en dist passar ?

mikaeljs bild

Ubuntu är en "fork" på Debian. Dom har använt en bra dist som Debian och gjort något eget. Synd bara att dom inte lyckats behålla lite av det som kännetecknar Debian..
.
(sen finns det ju dom vilsna själar som tror att Debian bygger på Ubuntu. Att Debian är en remaster av Ubuntu och det är riktigt skrämmande för mig) ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

extons bild

plun!

Rankingsystem: Det där är svårt (tycker jag), eftersom vi människor är så olika. En del greppar det mesta direkt medan andra...

Jag försöker dock (ibland) att rekommendera vissa distar för vissa grupper. Då står det något härom på resp. dists innehållssida. Om Exton-U Gutsy (Ubuntu 7.10) skriver jag t. ex. att den passar alla som vill att allting ska fungera direkt utan strul. (Den är då kanske för "nybörjare"). Vad gäller GRML-EXTON skriver jag att den är för geeks (och alla andra). O s v.

F ö tycker jag inte att man ska överdriva svårigheterna för nybörjare att komma igång med Linux. I princip alla moderna linuxdistar är rätt lätta att komma igång med. Bara man kan läsa/ta till sig en instruktion.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

Marcuss bild

(Ungefär som att Half-life bygger på Counter-strike) Smile

Lasps bild

När det gäller motorfordon, som man gott kan jämföra med operativsystem, så är väl smaken väldigt delad!
Om jag skall köra gods vill jag ha volym, vill jag raisa (bra försvenskning) så vill jag ha något lätt och kraftfullt som jag kan meka med.
Vill jag sköta mina vardagskommunikationer kanske jag väljer en trygg (svensk) eller pålitlig (tysk) Men det viktigaste är ju att man klargör för sig själv vad man vill ha fordonet till!
Sedan kan man alltid titta på detta med service (forum) och färger som hänger samman med valet.
Så det går alltså inte att säga att ett operativ är bättre än ett annat!
. Prova på, är vägen! Nu är det snart dags för F1!

_____________________________________
Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera en Linux distribution.

pluns bild

Njau..jag ser det så här...Smile
.
Samtliga linuxdistar har en katastrofal överlevnadsprocent ifråga om
användare som blir kvar.
.
Om man höjde den här siffran så blev det genast mycket roligare.
Hur man än vänder och vrider på det här så finns det ett fåtal distar som en "newbie" bör börja med, oavsett tycke/smak.
.
Vidare chansen att få bra support.
.
Får man upp överlevnadsprocenten så skulle det sedan naturligt bli fler användare som provade mer avancerade distar. Det blir liksom en ond cirkel och dåligt rykte bara med en massa distar som ska provas.
.
Den som testar lär sig ju egentligen inget heller, funkar/funkar ej.
.
Var är wikin och hur gör jag det här...???

mikaeljs bild

ja.. eller att super mario är en remaster på Super Maryo och Supertux. Wink ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

extons bild

plun!

Vad gäller "mina" distar så finns ju "wikin" på resp. innehållssida på LINUX.EXTON.NET och på resp. originaldists hemsida/forum/faq/wiki.

Min erfarenhet är annars att dokumentation/support/wiki beträffande alla hyfsat kända linuxdistar finns i överflöd. Vad gäller mindre kända distar kan man ofta få bra support direkt från mannen bakom disten. (Det är oftast en enda person av manskön).

Nämn gärna något känt linuxsystem, som du tycker är dåligt dokumenterat eller saknar (bra/godkänd) support.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

pluns bild

Jo allmänt så har jag tex kollat in Svenska Linuxföreningen och
"supporten" som ges där... (du försöker alltid fixa till det) men
de flesta är ju "yra höns"... 180 grader fel eller "stenåldern".
.
Jag kollar sedan alltid in en dists forum, det mest skrämmande forumet är Debians forum där det råder hårda puckar... Smile
Där måste man noga kolla alla regler och tex söka i forumet...
.
Jag kollade även den här disten...kan knappt vara några användare
http://forum.foresightlinux.org/
.
Deras wiki är knappt påbörjad
https://wiki.foresightlinux.org/display/docs/Getting+Started+with+Foresi...
.
Det blir varken hackat eller malet för de allra flesta som inte försöker några månader med samma dist och då med någon av nybörjardistarna för att lära sig tex pakethantering.
.
En förutsättning för att tex köra Debian sedan...

extons bild

plun!

Foresight Linux är väl inte precis någon jättestor/populär linuxdist. Egentligen orättvist tycker jag, eftersom disten är bra. Få besökare på forumet avspeglar väl kanske just det att Foresight ännu är en liten dist. Eller också är dokumentationen så bra att frågebehovet är litet. Dokumentationen är i mitt tycke omfattade. Se här: https://wiki.foresightlinux.org/display/docs/Getting+Started+with+Foresi...
(På Exton-Fores skrivbord länkar jag till denna dokumentation).


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

filipjanssons bild

Man får kannon support på deras irc! foresight är faktiskt en mycket skön dist som för bara funkade. Hade den på en gammal dator.

You'll Never Walk Alone

 

Justice For The 96 || Siempre Es Posible

pluns bild

Fortfarande inget för en nybörjare som inte har en aning om någonting Smile
(mer än ser några bilder)
.
Det är ett gyllene tillfälle just nu att försöka styra nybörjare
till rätt distar. Ubuntu kommer nu, Fedora 9 några veckor senare samt OpenSuse framåt Juni. De här 3 kommer att sätta ribban på ett helt nytt sätt. De här 3 har helt olika karaktärer beroende på en nybörjares smak o tycke.
.
Så gör en sortering tack.... Smile
.
Antalet som sedan provar andra distar kommer att öka... garanterat !
Men det tar då lite mer tid eftesom "newbie" stadiet måste vara avklarat och användaren överlevde prövningen.. Smile

cryingfreemans bild

För en gångs skull håller jag med plun till 100%. Smile
.
Det är hedervärt att du Exton lägger ner mycket tid på att remastra alla möjliga distributioner för att öka valfriheten osv. men n00bs/förstagångsanvändare behöver inte bara det utan även möjlighet att få svar på frågor från en aktiv och alltid tillgänglig användarcommunity.
.
Genom att "dränka" marknaden med alla möjliga olika distar så blir överblicken svårare för en nytillkommen. Att just fokusera på instegs-segmentet och backa upp dessa distributioner med en aktiv gemenskap tror jag är den bästa vägen. Ett rankingsystem kanske skulle vara den rätta vägen, inte vet jag.. Hur som helst, något måste göras för att göra nybörjaralternativen tydliga.
.
På IDGs antagonistforum brukar det heta att Linux numera är lika enkelt som Windows att installera. Men de flesta datoranvändare har aldrig ens gjort det. När du säger att det är enkelt att använda Linux om man kan ta till sig en instruktion, förbiser du det faktum att många användare inte ens läser de meddelanderutor som poppar upp på skärmen.
.
Exempel:
"Kunde inte ... För att ... Vill du ...? < Ja > < Nej >"
- Vad ska jag göra nu?
.
Men du får givetvis göra precis som du vill. Smile

_______________________________________

linuxnyheter.se

mikaeljs bild

Världen hade varit enklare om man fokuserat på Debian, Redhat och Slackware genom alla åren istället för att skapa en massa baseratpådistar... Wink ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

extons bild

plun och CryingFreeman!

Jag tycker nog att ni underskattar "linuxnybörjarens" förmågor. Den som börjar med Linux är knappast också nybörjare vad gäller datorer/datakunskap. Skillnaden mellan att köra Windows XP/Vista och ett modernt linuxsystem med KDE/Gnome är inte precis dramatiskt stor. Jag vidhåller att det finns dokumentation i överflöd till i princip alla linuxdistar. Hjälp finns dessutom att få från alla möjliga håll. Inte minst här på Linuxportalen.

Linux är inte svårare än Windows. Bara (lite) annorlunda (Min nya devis)


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

extons bild

Om man inte vill/kan läsa en instruktion så bör man inte syssla med Linux (eller datorer överhuvudtaget).


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

extons bild

Ja, det vore också enklare (för oss alla som har svårt att välja) om det bara fanns ett bilmärke, två ostsorter, tre slags vin och fyra whiskeymärken.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

pluns bild

Men.... Smile

Det stora problemet med en massa distar som flyter omkring är att det enbart förvirrar en nybörjare.
.
Du ändrar ju inget mer än att du märker ett fåtal som en bra start för en nybörjare. Efter något år så ÄR vi många fler eftersom överlevnadsprocenten höjs.
.
Det finns en lustig tråd som pågått i Debians forum under en längre tid angående mer konservativa distar....
.
Läs och begrunda
http://forums.debian.net/viewtopic.php?t=21372
.
Samma tänk hittar du hos Gentoo folket...så låt en nybörjare slippa
de här tuffare distarna tills de är mogna... Smile

cryingfreemans bild

EXTON!
.
"Den som börjar med Linux är knappast också nybörjare vad gäller datorer/datakunskap."
.
Varför skulle det förhålla sig så? Och varför måste framtida användare passa in på den definitionen?
.
Min mor har aldrig använt Windows, hade när hon började med Ubuntu exakt precis noll och ingenting när det kom till datakunskap och använder nu datorn helt självständigt. Hon installerar program, importerar bilder, gör bankärenden osv. Allt i Linux utan tidigare datorvana. Hon krävde en hel del assistans i början av undertecknad, förstås. Hon skulle aldrig gå in på någon Wiki och läsa, av den enkla anledningen att hon aldrig skulle hittat dit, och förmodligen skulle ha svårt för det än idag.
.
Precis som Jonas säger, välj den distribution som din polare har, eller de flesta andra. Chansen till support ökar ju populärare distributionen är.
.
Tänker alla som du så kommer Linux aldrig att bli något annat än ett entusiast-OS för garderobselitister. Innan Linux har nått kritisk massa måste dokumentation sökas aktivt, och det är inte alla som har tid/lust/ork att göra det om det är för komplicerat. Och idag är det alldeles för komplicerat för min morsa. Det är å andra sidan Windows också, men där finns ett civilt supportkapital i form av decennier av självlärda kusiner, morbröder, mormödrar osv. som inte Linux har. Än.

_______________________________________

linuxnyheter.se

Marcuss bild

Amen!
.
Tyvärr är de flesta medelsvenssons vana vid att bli matade som fågelungar. Så länge det finns support finns det dem som inte vågar klia sig i huvudet med rädslan av att de ska få munk-fläck!

jonasbjorks bild

Fyra whiskeymärken? Jag kan bara Laphroaig, Lagavulin och Macallan.. finns det fler än de tre?

--
Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

stoffepojkens bild

Den där tråden säger ingenting om Debian. Du hänger själv på det forumet så ta inte upp den tråden som exempel på att Debian skulle vara svårt. Både du och jag vet att Rickh är extrem. Är man någorlunda klar i skallen så lyckas man installera Debian i dagsläget.

Debian GNU/Linux Lenny/Sid

jonasbjorks bild

För en nybörjare finns det bara ett Linux och det är Ubuntu. Det är den dist som det skrivs om mest i vanliga tidningar.. Jag tror inte mamma ens skulle hitta Gentoo om hon så ville.

--
Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

extons bild

plun!

Jag tror inte "nybörjarna" blir förvirrade så lätt. Och förresten: Hur länge är man nybörjare? En vecka, en månad eller ett år? Eller rentav ännu längre?

Tråden på Debians forum var lite rolig. Men jag vidhåller: Linux är inte svårare än Windows. Bara (lite) annorlunda. Det gäller även t. ex. Debian och Gentoo.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

extons bild

CryingFreeman!

Det du berättar om din mor tyder väl på att det inte är alltför svårt att komma igång med Linux?

F ö tycker jag nog att du överdriver svårigheterna att hitta/söka information. I Exton-Fore finns det en direkt länk på skrivbordet till Foresight-Användarhandbok. Den innehåller det mesta man behöver veta om systemet. D v s hur man installerar nya program o s v. Något liknande finns på de flesta liveskivor och andra skivor. D v s dokumentation om Linux i allmänhet och aktuellt system i synnerhet.

De flesta kan väl dessutom googla? Kan man inte det så ska man nog börja där. D v s lära sig att googla innan man börjar med Linux.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

elwiss bild

Ja ardbeg, men sedan räcker det.

pluns bild

Nej det finns 3 distar med helt olika karaktärer som ALLA nybörjare borde börja med.
.
- OpenSuse
- Fedora
- Ubuntu
.
Från dessa kan man då sedan enkelt gå vidare när man lärt sig basics.
.
Att enbart testa olika distar och inte lära sig någonting leder ju enbart till "dumklickeri"...
.
- Jaha nu har jag provat och det funkar inte.
- Jaha nu är det trasigt igen, formatera.
.
Enbart Ubuntu skulle vara förbenat tråkigt...ovanstående 3 kan beskrivas så att en användare kan göra ett val.
.
Viktigast är att det blir supportbart... Smile

pluns bild

Nej, rickh är inte extrem... Smile
Det stämmer ju precis vad han skriver, kommentarerna
är lite genanta. rickh skriver ju vad alla egentligen tycker..
.
Sen är det inte svårt om man kört Ubuntu eller Mint innan och
satt sig in i pakethantering. Vidare att man är medveten
om konservatismen angående programversioner hos Debian.
.
Den som sedan inte letar rätt på repoadresser samt hur sources.list funkar är chanslösa med Debian, plus då apt/aptitude hanteringen.
.
Men det finns ju de som driftar servrar utan att ha en aning om det här... Smile

fredentofts bild

Det där är Whisky-märken.
För oss som är petiga är det stor skillnad.
 
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter.
De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

cryingfreemans bild

Exton!
Det finns runt 2 miljoner svenskar som helt står utanför IT-samhället idag. Som i princip inte har någon tidigare datorvana. Vilken dist vill du sätta i händerna på dem? Exton-Slack, Exton-Puppy, Exton-PCLinuxOS, Exton-whatever? Vilken som helst av dina andra 53 liveCD?
.
Jag tycker trots rättighetsdiskussioner och annat som förekommit att du gör en bra sak för Linux-communityn, det är inte det det handlar om. Det handlar snarare om tydlighet och målgruppsfokusering. Du verkar anse att alla kan/vill plöja dokumentation för att få allt att fungera och att i princip alla Linux-distar du remastrar är lämpade för Linux-nybörjare. Jag anser att så inte är fallet.
.
Alltså, prångla ut så många olika remasters du vill, vi kommer ingen vart med den här diskussionen. Lycka till med din affärsverksamhet eller vad det nu handlar om.

_______________________________________

linuxnyheter.se

stoffepojkens bild

Det går fortfarande utmärkt att installera och använda Debian utan problem för en ny användare

Debian GNU/Linux Lenny/Sid

jonasbjorks bild

Alla enligt dig ja, Plun. Frågar du mig får du ett annat svar. Frågar du Kalle får du ett tredje. Det enda rätta (och enkla) svaret på frågan "vilken dist skall jag börja med?" är "den dina kompisar kör". Anledningen är enkel, de kan supportera och hjälpa dig för att komma igång. En dag kanske du känner "det borde finnas mer än det här" och upptäcker en annan dist som du blir kär i för stunden, eller varför inte bara slänga ut GNOME och köra KDE en stund? Plun, svaren på livets frågor är inte alltid så enkla som du vill tro. Din sanning är inte den enda sanningen. Vi är ungefär 9 miljoner i Sverige, och vi tycker och tänker alla olika.

--
Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Lasps bild

Till min liknelse med fordon.
Jag har kört de tre du nämner och när det gäller installationen, som är det första en ny användare kommer i kontakt med, så är fedora överlägsen. (nian blir ändå bättre av vad jag har testat)
Det är den distribution som känns tryggast. OpenSuse är mycket bra med sitt upplägg och renhet i disposition.
Enklast är på sitt sätt Ubuntu. men det är väl inte detta som Linux framgång skall bygga på! Att dissa andra distributioner.
Jag har fortfarande problem med mina två skärmar, vasst grafikkort och en HP2600n som inte vill.
Därför fortsätter jag att testa och tar mig själv friheten att tycka.
.
_____________________________________
Skapa trygghet och gör någon nyfiken,
introducera flera Linux distributioner.

mikaeljs bild

Intressant att se att plun har ändrat lite i sin topp 3 lista över linuxdistar. ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

extons bild

CryingFreeman!
Lycka till med din affärsverksamhet eller vad det nu handlar om.

Nu förstår jag vad dina inlägg i den här tråden egentligen har för syfte.


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET

Kristians bild

nvidia? Prova nvidia-settings
----------------------------------

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

HP2600n är en nätverksskrivare som pratar LPR, se till att ta reda på vilken IP-adress den har och ange den i inställningarna för skrivaren (porten är 9100) JetDirect tror jag det heter, protokollet HP kör med. Drivaren kan vara vilken LaserJet-drivare som helst som pratar PCL eller PostScript (HP LaserJet 4000 t.ex.).

--
Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Kristians bild

Deltagande i ändlösa debatter verkar vara mycket roligare än kreativt arbete för att sprida mjukvara, dokumentation och support kring fri programvara. Tack för det du gör Exton!

----------------------------------

---------------------------------------

 

cryingfreemans bild

Vad menar du att mina inlägg handlar om? Jag lade inga värderingar i det uttalandet över huvud taget. Jag önskade dig lycka till i ditt framtida värv, vad det än består i. Om du ser lite längre upp i samma inlägg som du citerar så skriver jag att jag tycker att det du gör är bra. Jag har inget emot de som tjänar pengar på fri programvara, om det är det du gör, det är ett utmärkt incitament för kommersiella aktörer att inrikta sig på F/OSS. Huruvida du tjänar pengar på det vet jag dock inget om, eftersom jag på intet sätt specialstuderat, eller över huvud taget studerat, din verksamhet. Jag vet därför inte huruvida den är ideell, kommersiell eller något mitt emellan. Det du citerat skrev jag eftersom jag inte orkade bemöda mig med att argumentera mer, då vi är av så olika åsikt att vi förmodligen aldrig kommer att övertyga varandra.
.
Så vad är det egentligen jag har för syfte med mina inlägg om att jag vill rekommendera en välsupporterad dist med stor svensk användarcommunity för att säkra att användare utan större erfarenhet av datorer får så god hjälp som de bara kan? Upplys mig.

_______________________________________

linuxnyheter.se

cryingfreemans bild

Det hade varit trevligt om du kunde motivera dina insinuationer.

_______________________________________

linuxnyheter.se

cryingfreemans bild

Om du pikar mig för att jag inte gör nog för F/OSS så kan du läsa den här trådenSFD Forum. Smile Samordning av detta är vad jag håller på med för tillfället, och vem som helst som vill bidra är välkomna.
.
För de som är intresserade, överväger vi att använda en Exton-dist i utbildningen på folkhögskolorna, under förutsättning att vi får Folkbildningsrådet på vår linje.

_______________________________________

linuxnyheter.se

extons bild

CryingFreeman!
Nej. (Du får fortsätta att fundera på saken).


Slackware is nice, yeah. It's the perfect distro for the elitists who are too lazy to install Gentoo, but too proud to run a "Please Click Next" distro

LINUX.EXTON.NET