Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KJ:Små steg

Jag skall nog börja med det allmänna påpekandet att Dagens Industri hade en annonsbilaga från MediaPlanet denna veckan som handlade om Open Source. Kidnappade den från jobbet med avsikt att kolla vad de skrev om osv. Tidigare nummer har bl a handlat om Digital Signage som är ett intressant område som växer och där Comic Strip Network försökte ta sig in med lite innehåll. Kanske är tiden snart mogen för dem iaf. Man ser plattskärmar lite varstans som visar allt från nödvändiga trafikuppgifter till information om en butiks erbjudanden.

Jag kommer att tänka på en butik i Värnamo som visar MTV på plattskärmar bakom kassadisken och spelar musik-radio i högtalarna...

Down to bussiness. Installerade Ardour och testade att spela in repliker. Har kommit igång igen nu med lite olika projekt som legat nere några månader. Gjorde en kort scen (2 sekunder) med Cartping från Southpole-teckningen, där han vaggar fram mot kameran i Southparkstil. Kanske lägger till lite mer, skapa en beak-pack till en replik åt honom... Smile Nej, tror jag skall satsa mer på att få färdigt lite miljöer åt våra små feta vänner pingvinerna. Hur som helst så har Blender nog tagit en mer permanent plats i min verktygslåda.

Andra verktyg är:

CeltX, Gimp/Krita/Cinepaint, Inkscape, Graphicsmagick, Bash, Scribus.

På väg in:

Blender, Ardour, Python, Synfig Studio.

Får se vart det bär hän den närmsta månaden.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

qufits bild

Kan rekommendera vissa saker inom blender (som man fått tips om)

IRC kanalerna:

#sweblend - svensk irc kanal för "blenderfolk".
#smc - Är en irc kanal som inriktar sig på "speed modelling contests. Provad det idag och kan varmt rekommendera det Smile

http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_Modelling_Contest

http://www.blendernation.com/ - nyheter kring blender
http://blenderunderground.com/
http://blendernewbies.blogspot.com/

//Martin