Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mandriva 2008 på svenska?

Laddade ner Mandriva 2008 One och märkte att det inte fanns en svensk version, däremot två norska!! Har kört en gammal Mandriva Free som funkat på svenska riktigt bra, men jag är intresserad av en version (vid sidan av Ubuntu) som automatiskt monterar alla partitioner inkl XP. Om jag förstått det rätt borde det väl finnas en Mandriva Free med svenska, eller...?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

JanPihlgrens bild

Ja, Det gör det.
One har inte plats för flera språk(på en skiva) vilket är orasaken till att Mandriva ONe inte har svenska språket.
Däremot så finns det plats på Mandriva Free som är fyra CD-skivor eller en DVD vilket då ger plats för flera språk.

Kristians bild

Kanske finns det till andra distar också?
http://flomertens.free.fr/ntfs-config/download.html

----------------------------------
MOSIG

---------------------------------------

 

pbs bild

Du kan också först installera One t.ex. på engelska och sedan gå in på pakethanteraren (Install & Remove Software) och välja aspell-sv, kde-i18n-sv, locales-sv, mozilla-firefox-sv_SE, mozilla-thunderbird-sv_SE, myspell-sv_SE, myspell-hyph-sv, openoffice.org-l10n-sv och vad du nu än råkar behöva. Efter det kan du gå in på KDE:s inställningscentral och välja rätt land och språk. Då har svenskan kanske även uppenbarat sig under Menu --> Tools --> Regional Settings.

amadeuss bild

Just så - jag laddade ner Mandriva Free och körde det hela. Mycket bra! Nu ska jag bara ha ordning på partitionerna, men om det har jag skrivit i en annan tråd