Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ni som kör musikprogram i linux

Hej det är så här. sitter på min laptop och har ett externt ljudkort, som jag kopplar via firewire host
controller, när jag går in på hardware information så står det att datorn har hittat detta externa ljudkort (firefly) men när jag startar audacity (musikprogram) så kan jag inte spela in med miken som jag har kopplat via firefly, vet någon här om det är någon slags drivrutin man behöver eller är det bara en inställning?

tack på förhand

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Ja, som märks av antalet kommentarer är inte det här något så där supervanligt tillbehör Tongue Jag är själv helt nollad på sådana där prylar, men lite googling gav iaf en länk till http://www.ffado.org/ som är drivrutiner under utveckling. Finns några Phonic-prylar som rapporteras som fungerande med de drivrutinerna. OM du testar dom så innebär det säkert en mer krånglig procedur än du är van vid, och det kan innebära problem också. Det är alltså en utvecklingsversion och den kan helt enkelt sluta fungera för din hårdvara från en release till en annan.

lil_alexos bild

okeej men tack så mycket ska iallafall försöka:D