Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

TV-out + Compiz (ATI-kort) samt fram och tillbaka på musen fungerar inte.

Tycker jag har provat allt nu men får inte två saker att fungera på Ubuntu. Compiz fungerar utan problem med drivrutinen som är förvald med Ubuntu men då får jag ingen bild på min TV genom TV-out. Om jag genom system -> hanterare för proprietära drivrutiner väljer att aktivera ”accelererad drivrutin för ATI får jag en bild på min TV men kan inte köra några visuella effekter i Ubuntu och compiz är helt ur funktion. Har även provat att installera https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/linux/linux_... (ATI Proprietary Linux Installer) men det blir samma där. Hur får jag både TV-out och visuella effekter att fungera? Har ett ATI radeon 9500 pro.

Trots jag mixtrat en hel del i xorg.conf efter mycket googlesökning får jag inte fram och tillbaka knapparna (dem på vänster sida av musen) att fungera på min Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

xtremes bild

Nu har jag fått knapparna på musen att fungera men TV-out + Compiz går fortfarande inte. Någon som har en ide? Vilka drivrutiner är bäst att använda?