Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Schweiziska skolor skippar Windows - installerar Ubuntu istället

Skolor i Schweiziska Geneve kommer att byta alla datorer till Ubuntu. Hela 9000 maskiner ska installeras med det fria operativsystemet. Windows ska avinstalleras helt.
Detta skriver idag Techworld opensource http://www.idg.se/2.1085/1.154849

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

cryingfreemans bild

.. kommentarerna de i den anrika Fidonet-arenan R20_DATORKRIG. Det mest pinsamma är att jag låter mig dras ner i träsket tillsammans med dem.
.
Men lite underhållande är det.
.
Undra hur de ska administrera hela gänget datorer? goSA finns ju och är det som Limux-projektet kör, och det baseras på Fully Automatic Installation (FAI) i Debian. Finns i Ubuntus universe också för övrigt. Ska de köra Canonicals Landscape kanske?

_______________________________________

linuxnyheter.se

hateballs bild

Just att elever ska ha tillgång till samma programvaror hemma är något jag försökt trycka för i vår kommun, men tro mig när jag säger att det väger lätt mot Bengt 63 som inte kan använda OpenOffice för att ikonerna ser annorlunda ut...

Härligt att se att nån får igenom det dock!

archies bild

Spännande! Jag bodde i Geneve under ett och ett halvt år (hemflyttad sen augusti förra året) och hörde redan då rykten om denna satsning och deras FLOSS positiva tänkande. Roligt att se att det kan gå vidare och förverkliga det hela!

iaidokas bild

Kanske LTSP kan vara ett alternativ om de har en åldrad maskinpark.
 
Annars gillade jag vad han sa om samma förutsättningar för eleverna. Den svenska modellen är ju att om inte alla kan få det lika bra så skall alla i alla fall ha det lika dåligt. Och här kan han utan större kostnad faktiskt ge alla något som är lika bra, strålande!

 
Test.

Test.

mindlights bild

Äh...kom igen... IDG = datorkrig... det är ju enda anledningen att man hänger där... Laughing out loud

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jonasbjorks bild

Jag känner till skolor och företag som har ersatt OpenOffice-ikonerna med motsvarande Word/Excel/Powerpoint. Användarna har inte ens reflekterat över att det inte är MS Office. Tänk vad en liten bild kan göra.

--
Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .