Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mer bas på musiken. Något program?

Hejsan Alla! =)

Jo, jag vill att det ska vara mer bas på min musik. Finns det något program eller liknande till Ubuntu, som man kan ladda ner där man kan ställa in basen osv?

Tack på förhand

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fsns bild

Vad har du för ljudkort? I vissa ljudkort kan man ställa in tonkontrollerna för bas och diskant, exempelvis, med nån av de vanliga volymkontrollerna. Pröva exempelvis att starta alsamixer (du får kanske installera det på det sätt din distribution stöder) och se om du har kontrollerna Bass och Treble. Det finns ibland en huvudkontroll som kan heta Tone. Om det står MM vid den (dvs. mutad) så får man slå på den genom att välja den och trycka på M. Sedan kan du ställa in bas och diskant för sig. Soundblasterkorten har ofta tonkontroll inbyggda (inte inbyggda egentligen, dom har en signalprocessor som man programmerar med tonkontroll. DSPer är tuffa saker).

 

Annars får du försöka hitta något lösning, som att konfigurera alsa att styra allt ljud igenom en mjukvaru-tonkontroll innan den skickar ljudet till hårdvaran. Det går säkert, alsa är toktufft, men det lär kräva en doktorsgrad i att läsa obskyra FAQer.

Kristians bild

Kör du Gnome? Mixern döljer huvuddelen av ljudkontrollerna som default. Gå in under inställningarna och se om det finns fler intressanta reglage

----------------------------------

---------------------------------------