Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux - Itil - nytt liv

Tänk vad små enkla ord kan göra för skillnad i livet....

För mer än 3 månader sedan var mitt liv i ett tillstånd där jag i mer än 1 år jobbade mot strömmen - sprang på en massa möte och förklarade hur underbart linux är och hur väl den gröna ödlan fungerar ihop med det blåa fönstret. Resultaten var en massa klappar på axlen och vidare till nästa möte. Inga direkta finansiella resultat. Utan mycket utgifter - som jag själv stod för - det fanns ingen "community" bakom det arbete jag gjorde utan allt var av eget intresse och egna finanser.

Efter att ha övervägt situationen och hållit mig till min plan, som jag gjorde för ca 2 år sedan - " jag ger detta 1 år att undersöka hur marknaden är för linux" så kom jag fram till slutsatsen att marknaden VAR inte mogen för linux på skrivbordet i affärsammanhang just då. Jag kom fram till att den kommer att bli det tack vare att vi i communityn sammarbetar mer och mer och börjar gå från teknik drivet intresse till affärs nytta med linux.

Men - så en dag i november hände saker på mitt personliga plan som gjorde att jag stannade upp mitt i livet och började fundera. Jag tog en helt ny inriktning med mitt liv - och jag fick ett samtal ifrån en gammal bekant som ville att jag skulle åka och fika med en annan bekant. Sagt och gjort. Den fikan resulterade till att jag nu har jobbat sedan december med att aveckla Open Source Consulting - för att gå vidare in i ett större bolag med mycket mer resurser. Jag kommer att jobba som Teknik Konsult - med inriktning på ITIL - och Open source. Jag kommer att föra fram den gröna ödlans och den karismatiska gnu´s budord på ett annat plan - ett plan där affärsnytta är det drivande ledordet. Kanske jag lägger till lite av den röda hattens smidighet och det bruna skrivbordets enkelhet.

Jag kommer även att börja skriva en del här på LP om ITIL och Open source - och hur man kan kombinera de två. Det finns en hel del Open Source Verktyg som kan användas inom en ITIL process.

Många här på LP har ett genuint intresse för linux och kanske använder det dagligen - vi alla vill ju att andra skall kunna se och finna den frihet vi andra har hittat i linux - men för många i allmänhet är den sortens frihet ganska svårt att förstå och rent av svårt att implementera i en affärsverksamhet. Det finns så mycket som skall klaffa innan man åtnjuter den gröna ödlans förträfflighet eller den röda hattens öppenhet - kanske till och med den bruna världens enkelhet.

Bär varje dag en hink grus till samma ställe, och du kan bygga ett berg - Konfucius