Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Arga nördar rasar mot OOXML!

I Norge är de inte bara duktiga på att äta mackor till lunch och ge folk för mycket betalt - nördarna där går ut på gatorna och skanderar "OOXML go to hell!!" Enligt vg.no var det hundratals nördar som fyllde Oslos gator för att protestera mot hur besluten kring dokumentstandarderna har tagits.

För mer info:
http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=531467

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

danjeels bild

Et femtitalls demonstranter hadde møtt opp utenfor Håndverkeren i Oslo for å vise sin avsky mot ISOs godkjenning av Open Office XML (OOXML) som standard for lagring av dokumenter.

Runt 50pers, inte hundratals Tongue

pbs bild

Det måste vara en rätt så smal gata om man kan fylla den med 50 personer...

larsemils bild

Åh jag vet. Jag såg demonstrationen. Men jag läste också i artikeln under bilden att RASENDE NERDER: Et hundretalls nerder raste mot Microsoft i Oslo onsdag.magnis bild

Tidningar, åtminstone här i Sverige, brukar räkna väldigt snålt när de räknar antalet demonstranter...Vet inte varför faktiskt, men de gånger jag deltagit i någon demonstration, så har siffrorna någon tidning presenterar som regel mindre än vad andra får det till...

rickards bild

Presenterade demonstranterna sig själva som nördar, eller var det bara tidningen?

jentins bild

Den kommentaran fick vara dagens orsak till skratt :=)

------------------------------------------
"Docendo discimus"