Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu releases

Satt och funderade på ett av argumenten som man brukar använda för att promota ubuntu, dvs att de släpper regelbundet nya releaser. Som då överlappar varandra i underhåll. Sedan såg jag wikipedia artikeln om ubuntu http://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_(Linux_distribution)och tabellen som visar när de släppts och hur länge de uppdateras. Jag tänkte för mig själv att det här skulle lätt kunna visualiseras i ett ganttschema, så jag for ut på nätet och letade efter någon som gjort just detta. Vilket jag visserligen fann men alla vara ganska så gammla och visade inte situationen idag. Så jag gjorde en egen med utgångspunkt från artikeln på Wikipedia.

Ps kommer snart tvingas att uppdatera bilden =)

BilagaStorlek
Ubuntu release.jpg138.29 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Bra jobbat! Jag har ett förslag dock. Kan du inte mönstra de staplarna som är Longterm Support-releaser? Känns pedagogiskt. (Förutsatt att du förklarar vad mönstret betyder Smile

pbs bild

Satt och funderade på ett av argumenten som man brukar använda för att promota ubuntu, dvs att de släpper regelbundet nya releaser. Som då överlappar varandra i underhåll.
Ubuntu är väl inte precis ensam om detta kan man säga...
Grafen är i alla fall mycket fin!

endast_3_liters bild

Nä jag vet att de inte är ensamma om det, men de brukar hursomhelst ta upp det som ett argument.

Tack för kommentaren!

endast_3_liters bild

Tackar!

Hmm jo det är en bra idé, ska nog göra en sådan variant också.