Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Enkel handledning att få igång mysql?

Jag dristade mig att tanka hem en "evaluation version" av 3-D CADprogrammet Arcad. Jag försökte starta det och kolla lite, men det visade sig att det erfordrades mysql. Mysql hade jag av någon anleding redan installerat på min dator, så det var bara att skriva "rcmysql start" som root i ett terminalfönster för att få igång den (tror jag). Men jag kan ingenting om databaser. Finns det någon enkel mysql-handledning avsedd för en riktig databas-nybörjare någonstans? Jag vill bara få till den enklaste databas så jag kan prova lite.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

http://www.rejas.se/fritis/databashantering/ kanske kan vara en början? Jag känner författaren till den boken, trevlig kille! Smile

--
Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

tux-svens bild

och snabbkikat lite. Det ser ut att vara ett utmärkt dokument för hur man "pratar" med en databas.
Men mitt problem ser ut så här - på ren tyska:
Status falsch:
Der Anwender [sven@tuxus.site] hat keine Zugriffserlaubnis auf die Datenbank Interna90 auf dem Host localhost.
Der Administrator muss einen Eintag für den Anwender sven in die TXSQL-Grunddatenbank des aktiven MySQL-Servers eintragen.

Det är väl så att man måste skapa användarrättigheter för "sven" i databasen "Interna90". "Införa användaren" sven, antar jag att det står?
Hur går jag vidare med det? Var ställer man sig i filträdet och vilket ev. verktyg använder man för att skapa användare och behörigheter?
---------------------------------------------------------------------------
ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

JanPihlgrens bild

MySQL AB har ett grafiskt vertyg där du bl a kan administrera användare (lägga upp nya användare).
http://www.mysql.com/products/tools/
MySQL Administrator och MySQL Query Browser är de som jag har mest användning av.