Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

instalera ubuntu på halva hårddisken hjälp!(har då Vista)

hej hej jag skulle behöva lite hjälp med att installera in ubuntu på min dator men också ha kvar Vista med andra ord vill instalera ubuntu på en seperat partition o behöver då en liten guid på vilket program jag ska ha för att göra så kallat växlings utrymme osv.. anledningen för att jag vill ha en linux dist är för att jag är HELT SLUT PÅ VISTA'(windows över huvud taget hatar ALLA buggar osv..) är tacksamm för att du har tålamod nog att hjälpa mej med mitt lilla problem:D:D:D:D mvh natttte

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pbs bild

I installationsprogrammet kan du krympa din nuvarade Vistapartition och i det lediga utrymmet skapa en rootpartition (/) och en växlingspartition (swap) åt Linux.
 
Före det rekommenderar jag dock att du gör en säkerhetskopia av allt viktigt på Windowspartitionen. Att ändra storleken på en partition brukar lyckas i kanske 99 procent av fallen, men när det inte gör det blir det utan säkerhetskopior en desto sorgligare historia.

nattttes bild

hej hej behöver jag göra kopia ifall jag bara vill instalera de på eheten E:\? ((för jag har Vista, på enhet C:\ ))

kimjohanssons bild

Gör en säkerhetskopia iaf, det finns alltid en risk att man råkar peka på fel disk när installationsprogrammet frågar.
---------------------
Don't give up 'til it's over; don't quit if you can; the weight on your shoulders; Will make you a stronger man.
www.superkadavret.net