Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

PCLinuxOS och mer Svenska

Jahapp.. det var väl en vecka sedan man bestämde sig för att det var dags. Dags att dra sitt strå till stacken vad gäller PCLinuxOS genom att anmäla sig till dev i18n projektet och översätta PCLinuxOS mer till svenska. Som det är idag finns översättningar för delar i dess mjukvaruarkiv (repository) vilket infinner sig i locale sv vid respektive installation. Dessa är i fåtal "up 2 date" men existerar. Genom att översätta i projektet blir mer delar översatta såsom VIT (Video Installation Tool), bootsplashes, desktop delar med mera översatta (i den takt man kan dvs). Men innebär även att framtida översättare, då för svenska i detta fall, enkelt kan dyka in i projektet och via Dev CVS ta till sig versionsförändringar och enkelt ta del av översatta locale filer för att uppdatera de förändringar som skett, i det fall det känns som att det finns ett behov av det givetvis.

 

I och med detta kommer förmodligen locale sv_SE med på kommande DVD, i sådan omfattning som översättningen hunnits med. Smile

 

PCLinuxOS 2007 och framåt är i övrigt min mening en mycket bra distro vilket är rejält omskött och fokuserar på att saker ska fungera och förenkla för användaren. Som före detta Ubuntu fan, antar jag att det kanske säger en del för vissa, och mindre för andra, men kortfattat innebär det att Ubuntu fick kliva direkt åt sidan för denna fina distro.