Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

bästa isp val?

Hejsan jag skall ju nu få fiber här i lägenheten om några månader och jag undrar vilket val skall man ta

 

 

 

bredband2 ?

rixtelecom

adamo

allt är ju 10/10

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

misiu_mps bild

Vad menar du med fiber? En optisk  sådan? Vad blir då bandbredden? 10 Mbps eller 10Gbps?

dps bild

Man har en fiberconverter ner till till ethernet.

Adamo är bra!

misiu_mps bild

Då är det ju fuskfiber. Man får ju ethernethastigheter ändå. Är glasfiber inte svindyra jämfört med twistet pair? Enda fördelen är kanske att man kan dra sladdar längre än 100m utan förstärkning. Då når man kanske villor längre ute i landet med nåt bättre än ADSL.

fsns bild

Fiber är, om jag förstår det hela rätt, relativt billigt, och inte ens komplicerat/dyrt att lägga ner, lite beroende på vilken teknik man väljer. Läste om en liten kooperativ ISP i USA som hade en sådan lösning. Det skall väl till nån entrepenör som vågar sig på det bara.

fsns bild

"Fiber" är vad bredbandsbolagen kallar det när dom drar glasfiber till fastigheten och sedan sprider det som Ethernet till respektive lägenhet. Även om man på sistone har börjat med andra tekniker, så har termen "fiber" kommit att betyda bredbandsprodukter av typen ethernet 10/10, 10/100, 100/100 osv. Få bredbandsleverantörer har glasfiber som faktisk leveranspunkt när man levererar till slutkonsument, åtminstone som standardprodukt.

Detta är ytterligare en av livets små oregelbundenheter, som varför folk säger CDskiva när D'et i CD redan betyder disc/skiva.

jonasbjorks bild

Min pappa, som knappt surfar har fiber upp till lägenheten. Eftersom han inte har fiberkort i sin dator har han en MAC sittandes där som omvandlar fibern till vanlig ethernet. För 199kr/mån har han 100 Mbit både upp och ner.. Lite avundsjuk är jag på honom.. :/

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

fsns bild

Eller som Peter Löthbergs mamma som har en 40Gb/s fiber koppling (eller om det var 400Gb/s). Hon har den visst för att kunna göra bankärenden...

Brandbandsbolaget kastar 10/100 på mig för 149/mån, inkluderat i föreningsavgiften. Jag är nöjd. Speciellt kul är att kunna säga till Tele2s reklamringare "Wow, 24Mbit/s för 449kr/mån, det är ju både dyrare OCH långsammare än vad jag har idag."

hoths bild

Eller torka tvätt!

Blev visst grymt varmt med det modemet. Nu var det ju mest tänkt som en demo på höghastighetsöverföring över långa distanser till kund. Men, med nuvarande teknikutveckling så kan det inte ta många år innan mostsvarande går att köpa för någon hundring i närmsta IT-lada.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

mikaeljs bild

En arbetskamrat har adamo och han är nöjd med dom. Vet inte om det hjälper i ditt val... Smile

 ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

fredentofts bild

Beror väl en del på vad du ska använda linan till.
Om du t.ex. vill köra en egen mailserver för att ta emot epost så vill du ju ha en leverantör som inte blockerar inkommande trafik mot port 25. Motsvarande för andra tjänster du vill köra. Att föredra är ju givetvis någon som inte blockerar inkommande trafik alls (att de vill blockera utgående på port 25 exvis har man ju förståelse för). Det brukar inte vara några problem att få besked om detta från kundtjänst. Om du vill komma åt dina datorer utifrån internet kan det ju också vara bra med statisk ip, även om inte är en showstopper i mina ögon då det är enkelt att via ett enkelt shellscript se till att även en dynamisk ip funkar via dns.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

dps bild

Adamo blockar inte någon port alls, varken smb eller smtp.

Bredband2 blockar de vanliga portarna, 445,smb och smtp.

.

Kan ju givetvis skilja sig i olika stadsnät, men mina erfarenheter är från Västerås.

.

Man kan ju diskutera behovet av en privat epostserver nu mera, då Google A domains fungerar så otroligt bra. Flört (Tog bort min)

iampenguins bild

Sitter på B2 100/100 i Vås stadsnät och det har fungerat riktigt fint bör tilläggas. Adamo har jag inget erfarenhet av dock. Men B2 har haft väldigt bra uptime. Enbart varit nere 1 gång på 2 år och under någon minut bara. Och alltid bra tryck i linan över primetime.