Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gråt inte - kämpa!

EU-s patentdirektiv är ett bakslag för öppen källkod. Ja, det är över huvud taget ett bakslag för alla "små" som vill vara med och göra program; företag, organisationer och enskilda, oavsett om de tänker tjäna pengar på det eller inte och oavsett om de släpper källkoden eller inte.

Men vi får inte fastna där. Svårigheter är till för att övervinnas och endast genom att många använder öppna program kan vi nå förståelse och politisk majoritet för vår uppfattning. Det blir bara ännu viktigare att kämpa vidare med att sprida Firefox, OpenOffice.org, GIMP och alla andra bra öppna program.

Artikeln är flyttad från www.linuxsverige.se och är ursprungligen skriven av urban