Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

linuxportalen.se

Linuxportalen 10 år!

Den 11:e september 2015 blev linuxportalen.se 10 år! Tänk vad tiden går snabbt. En gång i tiden var Linuxportalen den mest välkomnande och aktiva linuxsajten i Sverige, idag lever sidan i skuggan av sitt forna jag. Mest för att jag lovade att inte ta ned sajten, utan att spara den online för historiska syften.

I år firar Linuxportalen 10 år!

I början av september år 2005 började vi bygga på det som skulle bli Sveriges mest aktiva webbplats för linuxanvändare. Ett av de första inläggen jag kan hitta är daterat 2005-09-13 11:44:52 +0200 .

Borde vi ha ett tioårsfirande?

Nästan ett år av nertid!

I nästan ett år var linuxportalen.se offline. Det senaste inlägget skrevs av Bittin den 6:e juni 2014 och idag (den 18 april 2015) ordnade jag en ny server till Linuxportalen. En gång i tiden lovade jag att den aldrig skulle försvinna, det är dags att hålla det löftet.

Alla användarkonton som fanns tidigare bör fortfarande fungera, rapportera gärna eventuella problem här som en kommentar.

Spam på Linuxportalen

De senaste veckorna har det varit mycket spam som postats på Linuxportalen. Jag har jobbat med att rensa upp detta och försöker hitta hur de lyckas skapa konton som används för att posta spam.

Någon kommenterade att sidan är övergiven, det är den inte Smile

Mvh,
Jonas

Flyttat in i molnet

Idag har jag flyttat in linuxportalen.se i Amazons moln (AWS). Det har varit lite driftstörningar under flytten men jag tror det inte påverkat så många.

Vad du än gör, gör det inte "sen".

Ledsen att linuxportalen.se legat nere ett par dagar. Anledningen är ett missförstånd mellan mig och TriNix AB's VD. TriNix äger fortfarande domänen och vi skulle ha lyft över den till mig för länge sedan. Men jag tänkte: "vi tar det sen".

LP har bytt server

Ville bara berätta att flytten av Linuxportalen till en ny server nu är genomförd. Den här servern står jag för privat och jag vill bara se till att Linuxportalen finns kvar på internet. Upptäcker du några problem med sajten får du gärna maila mig på jonas@jonasbjork.net .

Linuxportalen överlåtes till Svenska Linuxföreningen

Svenska Linuxföreningen kommer att ta över Linuxportalen.se . Jag har försökt att hitta en långsiktig lösning för Linuxportalen.se och det känns bra att den ideella föreningen Svenska Linuxföreningen tar över drift, utveckling och ägandeskapet av Linuxportalen.

Det känns som en bra lösning och jag tror den kommer gynna alla inblandade.

Prenumerera på innehåll