Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Server

SUSE Experts Day 2017

SUSE kör lite events i år också i Stockholm och Göteborg::
https://www.suse.com/events/?c_code=SE

CentOS 5.6 äntligen ute..

Då har det äntligen hänt.. CentOS 5.6 är ute. Varför det tagit sådan tid och vart CentOS 6.0 tagit vägen kan man bara spekulera kring. Enligt ett tidigare meddelande tog man beslutet att se till att få ut 5.6 innan man fortsätter med 6.0 pga befintlig användarbas och resursbrist.

Red Hat Enterprise Linux 6 Improves Performance and Efficiency

Den som väntar på Jultomten väntar för länge!

Såg att det började komma uppdateringar för RHEL 6 igår, och idag kommer meddelandet

Small Business Server "Clear OS"

I Linux Magazine skrivs det om en ersättare för Microsoft SBS. I detta segment har Linux länge fattats en konkurrerande produkt.

Spamassassin år 2010 bug

I regelverket till Spamassassin finns/fanns en bug som innebär att all inkommande mail taggas med FH_DATE_PAST_20XX vilket också innebär att mailet får en extra spam score på +3.4 poäng vilket leder till false positives.

Flusha dina resolvrar, IIS strular till .SE-zonen

Stiftelsen för Internetinfrastruktur, IIS, som är ansvariga för driften av toppdomänen .SE förstörde igår kväll sin .SE-zonfil. Detta medförde att alla domännamn som slutade på .se eller var beroende av namnservrar i .se-zonen slutade fungera.

Microsoft släpper 20000 rader GPLv2 kod

Microsoft har nu släppt 20000 rader kod under licensen GPLv2 riktat mot Linux-communityn. I koden hittar vi bland annat tre drivrutiner som gör att Linux blir en första klassens gäst i Microsoft Hyper-V virtualiseringsmiljö.

Sunet sprider öppen källkod

Sunet (Swedish University Computer Network) kommer som första svenska
operatör att börja spegla öppen källkodssajten SourceForge.
Programarkivet omfattar cirka sju terrabyte och är den största
samlingen av fria mjukvara som finns på nätet idag.

Linux direkt ur eluttaget

Som ett normalt vägguttag, så liten är Marvells nya tusenkronorsdator. Då chassit är försedd med en elkontakt kan den följdaktligen också pluggas rakt in i väggen.

Läs mer på

http://www.idg.se/2.1085/1.214565/linux-direkt-ur-eluttaget

---

Linux växer snabbast!

Hjälp till att återuppliva serverdiskussionerna på LP

Jag vet att de flesta här på Linuxportalen använder Linux på skrivbordet, men jag är övertygad om att det finns en hel del gamla rävar som har sina egna servrar i garderoben eller faktiskt arbetar med serverdrift nuförtiden. Arbetsmarkanden för folk med Linuxkompetens är minst sagt ljus och de flesta IT-avdelningar och IT-konsultbolag är på jakt efter mer Linuxkompetens. Samtidigt är det allt fler som går KY-utbildningar för att bli UNIX/Linux-administratörer dels för att de faktiskt finns nuförtiden och dels för att kompetensbehovet är stort i branchen. Vad kan Linuxportalen och du spela för roll i detta läge?

Prenumerera på innehåll